Ραγδαίες βροχές προκάλεσαν πλημμύρες με τεράστιες καταστροφές στο νομό Έβρου, όπου  έχασε τη ζωή του ένας 46χρονος πυροσβέστης στον οικισμό του Απαλού, καθώς με άλλους συναδέλφους του μετέβαιναν για απεγκλωβισμό μαθητών από σχολείο.  

Στην επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτικών από το πλημμυρισμένο κτίριο συμμετείχαν στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές.

Στη διάρκεια της επιχείρησης όμως, το πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο ήταν οδηγός ο 46χρονος Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, πατέρας τριών παιδιών, εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής.

Στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, ο πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παραπέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου «Δημόκριτος».

Στο όχημα επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, οι οποίοι κατάφεραν και βγήκαν με ασφάλεια.

«Όπως το πυροσβεστικό πήγαινε στον οικισμό του Απαλού πέρασε από ρέμα. Το πυροσβεστικό έγειρε με συνέπεια να σβήσει η μηχανή του. Βγήκε ο οδηγός και τον παρέσυρε το ρέμα. Τον έβγαλε περίπου 100 μέτρα, τον πέρασε κάτω από τον δρόμο και τον έβγαλε στην πλευρά του», δήλωσε o αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

 

evros-pyrosvestiko-arthro_2

Το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης

«Το όχημα βρισκόταν σε εντεταλμένη εκτέλεση υπηρεσίας από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτό που έμαθα είναι πως αναποδογύρισε το πυροσβεστικό με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα ο πυροσβέστης. Δυστυχώς έφυγε τόσο άδικα ένας νέος άνθρωπος», δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.

Όλο το σώμα της πυροσβεστικής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχιζόταν και ήταν έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

“Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η περιπέτεια των παιδιών είχε αίσιο τέλος για τα ίδια, καθώς βρέθηκα τελικά στις αγκαλιές των γονιών τους με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του στρατού.”

Σουφλί: Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Η καταιγίδα έχει προκαλέσει εκ νέου σημαντικά προβλήματα στο Δήμο Σουφλίου, ο οποίος ακόμα μετράει τις πληγές που του άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, από την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση «υπάρχουν καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες, κυρίως στην περιοχή του Σουφλίου, όπου για μία ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι προσπαθούν να διασώσουν την περιουσία τους».

Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων, ενώ και οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Έκλεισε το ΚΕΠ Διδυμοτείχου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν και τη λειτουργία των ΚΕΠ Διδυμοτείχου, τα οποία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω τεχνικών ζητημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου, όλες οι υπηρεσίες του δήμου που αφορούν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

Ενώ για υπηρεσίες επικύρωσης και άλλες που εξυπηρετεί το ΚΕΠ και δεν άπτονται των υπηρεσιών του δήμου, οι πολίτες μπορούν να μεταβούν στην παρακάτω σελίδα.