Σε καραντίνα τέθηκαν χωριά στην Ξάνθη, γνωστά ως Πομακοχώρια, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορoνοϊό, ύστερα από τον θάνατο ενός ηλικιωμένου άνδρα από την κωμόπολη του Εχίνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Εχίνου και χωριά του Δήμου Μύκης από σήμερα 25η Μαρτίου ώρα 6.00 μ.μ. μέχρι τις 7 Απριλίου.

«Καλούμε τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι υψηλότατος» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα από τη γνωστοποίηση πως ηλικιωμένος ο οποίος έχασε τη ζωή του ήταν κάτοικος χωριού (του Εχίνου) του συγκεκριμένου Δήμου.

Παράλληλα, όπως είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας έλαβε υπόψιν προκειμένου να πάρει την απόφαση αυτή ότι εννιά άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ επεσήμανε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων.

Ο Εχίνος είναι κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 2.486 κατοίκους. Συγκαταλέγεται στα Πομακοχώρια της Θράκης και αναφέρεται ως το οικονομικό και πνευματικό κέντρο των Πομάκων της Ελλάδας.

Ανακοίνωση του νοσοκομείου Ξάνθης για τον 21ο νεκρό

Ανακοίνωση για την τραγική είδηση του θανάτου ηλικιωμένου στην Ξάνθη λόγω κορονοϊού εξέδωσε και το νοσοκομείο της πόλης.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σημειώνεται πως στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων τα τέσσερα στην πόλη, τρία στην ορεινή ζώνη και ένα στη Διομήδεια.

Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

78 νέα κρούσματα σε όλη την χώρα

Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ν. Χαρδαλιάς: Τι να προσέχουν όσοι έχουν ζώα

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/TA NEA.GR)