Στη λήψη έκτακτων μέτρων προχωρούν οι αρχές σε μεγάλα τμήματα του νομού Ξάνθης, μετά την εμφάνιση 15 νέων κρουσμάτων την Πέμπτη, ενώ στην κωμόπολη του Εχίνου κηρύχθηκε καραντίνα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού και σε άλλες γειτονικές περιοχές.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης, καθώς πρόκειται για την πρώτη επαναφορά της καραντίνας μετά την άρση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα, είναι ότι στην περιοχή μεταβαίνουν «εσπευσμένα» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. 
Στόχος τους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο συντονισμός της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων».

Την Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 20 νέα κρούσματα της Covid-19 στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων τα 16 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και συγκεκριμένα στον Δήμο Μύκης. Τα άλλα τέσσερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αττικής.
Η Πολιτική Προστασία ενήργησε άμεσα, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα που έχουν προαποφασιστεί, θέτοντας την περιοχή του Εχίνου σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το γενικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ, συνολικά στην Ελλάδα έχουν βρεθεί 3.088 κρούσματα, εκ των οποίων τα  692 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεκατέσσερις συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Έξι (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι  70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας..