
Από την Κυριακή προβλέπεται μεταβολή του καιρού, καθώς ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που ήδη από σήμερα Παρασκευή έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν νοτιότερα, το Σάββατο θα καλύψουν την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
Αναμένεται να φτάσουν στις παρυφές της χώρας μας και, καθώς θα συναντήσουν τις θερμές και υγρές αέριες μάζες στην περιοχή της Μεσογείου, θα δώσουν αρκετές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.
Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα, με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Αιγαίο, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.
Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται χιονοπτώσεις και σε χαμηλά σημεία, ίσως και γύρω από την Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κινείται μεταξύ 0-6 βαθμών Κελσίου.
Ο καιρός σήμερα
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.