Πέντε μαθήτριες δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα έργα ζωγραφικής, που φιλοτέχνησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τη δημιουργία αφίσας με θέμα την «Εθελοντική Αιμοδοσία.

Τα έργα των μικρών μαθητριών επιλέχτηκαν από ειδική καλλιτεχνική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, εικαστικοί καλλιτέχνες και εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμαριάς με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων Μαρία Παυλίδου.

Τα έργα που επιλέχθηκαν και βραβεύτηκαν είναι:

  Της Ίριδας Τσιρογιάννη ( Δ΄ τάξης – 17ο δημοτικό σχολείο), η οποία έλαβε το 1ο Βραβείο.

Της Ουρανίας Κυριακού (Στ΄ τάξης – 17ο δημοτικό σχολείο), που έλαβε το 2ο Βραβείο.

Των μαθητριών Στεφανίας Παπαχρήστου και Κικής Καραμήτρου (Στ΄ τάξης – 3ο δημοτικό σχολείο) και  Αργυρώς Δημαρά (Β΄τάξης – 2οδημοτικό σχολείο), οι οποίες έλαβαν το 3ο Βραβείο.

Παράλληλα απονεμήθηκαν έπαινοι στα τρία έργα που προκρίθηκαν από κάθε σχολείο καθώς επίσης και βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχον

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων Μαρία Παυλίδου, που επέδωσε τα βραβεία, μίλησε για την σημασία του διαγωνισμού, στο πλαίσιο της 16ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας ,που είναι προγραμματισμένη να γίνει την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Πρόσθεσε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες σχολείων της Καλαμαριάς με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιδημαρχίας και ζωγραφίζοντας έστειλαν το δικό τους μήνυμα ευαισθησίας και προσφοράς.

Τα έργα των μαθητών που συγκεντρώθηκαν, κρίθηκαν στον πρώτο κύκλο από τον σύλλογο διδασκόντων κάθε σχολικής κοινότητας, που  επέλεξε τρία έργα στα οποία απονεμήθηκαν  έπαινοι, ενώ σε δεύτερο κύκλο, από το σύνολο των έργων που στάλθηκαν  στον Δήμο, επιλέχθηκαν τρία έργα από την καλλιτεχνική επιτροπή.

Η κα Παυλίδου αναφέρθηκε γενικότερα στο έργο της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Καλαμαριάς και τόνισε την σημασία της συμμετοχής των πολιτών, των σχολικών μονάδων και των παιδιών σε εκδηλώσεις και δράσεις, που διαδίδουν την ιδέα της αλληλεγγύης και της στήριξης των συνανθρώπων μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, προϊστάμενοι υπηρεσιών του Δήμου και πολλοί γονείς, που χειροκρότησαν τις μικρές μαθήτριες με ικανοποίηση και τις παρότρυναν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με νέες εμπνεύσεις  και με τον ενθουσιασμό της καλλιτεχνικής δημιουργίας.