Υπέκυψε στα τραύματά της η νέα γυναίκα που αρχικά είχε τραυματιστεί βαριά μετά από έκρηξη έξω από υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Πλάτωνος  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η νεαρή γυναίκα, 38 ετών, μεταφέρθηκε άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη και έχοντας ακρωτηριαστεί.

Τελικά παρά τις  προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. Μάλιστα της έκαναν ΚΑΡΠΑ από τα πρώτα λεπτά του τραυματισμού της, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε διασωληνωμένη.

Επιπλέον, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη μπροστά από την είσοδο κλειστού πάρκινγκ πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Πλάτωνος, όμως όπως όλα δείχνουν η έκρηξη είχε στόχο το ΑΤΜ σε κοντινό σημείο.

Είχε κατηγορηθεί για ληστείες και διαρρήξεις

Η νεαρή γυναίκα που έχασε με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή της, έχει απασχολήσει στο παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ το γεγονός πως το χέρι της γυναίκας είναι εκείνο που ακρωτηριάστηκε, εξετάζεται από το πρώτο λεπτό αν σχετίζεται η ίδια με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 5 η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε πως η άτυχη γυναίκα στο παρελθόν είχε απασχολήσει το Τμήμα Διαρρηκτών και Ληστειών της Θεσσαλονίκης για αδικήματα όπως οι ληστείες και εξετάζεται αν μετέφερε η ίδια τον εκρηκτικό μηχανισμό και εάν στόχος ήταν το ΑΤΜ της τράπεζας.

Ένοικοι της πολυκατοικίας είπαν πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που νόμιζαν πως έγινε σεισμός. Μάλιστα η σκόνη από την έκρηξη έφτασε μέχρι τον 8ο όροφο της πολυκατοικίας. Από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε γειτονικά καταστήματα και σε αυτοκίνητα.