Σε μια τελετή, που αναμένεται να σηματοδοτήσει νέα προοπτική αισιοδοξίας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο του κτιρίου. Στην εκδήλωση αναμένεται ότι θα παραστούν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, των φορέων και των αρχών, καθώς και πολλοί πολίτες, καθώς ο κ. Ζέρβας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρόσκληση που ανήρτησε ο κ. Ζέρβας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε μήνυμά μου, ο κ. Ζέρβας αναφέρει ότι «ξεκινάει μια νέα σελίδα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης» και προσθέτει:

«Η νέα δημοτική αρχή που επέλεξαν οι δημότες της πόλης και εκλέχθηκε και με τη δική σας στήριξη, αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου τη διοίκηση του δήμου με στόχο να κάνει τη Θεσσαλονίκη μια πόλη που αξίζει να ζεις, να εργάζεσαι και να επισκέπτεσαι. Θα είναι τιμή και χαρά να σας έχω δίπλα μου σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή».

Πιθανή η συμμετοχή στελεχών από την παράταξη του Σπ. Βούγια

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” Σπύρος Βούγιας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής στελεχών στη νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά την ανοιχτή πρόσκληση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Για τη λήψη σχετικών αποφάσεων θα γίνει την Τετάρτη στις 8 μ.μ. συνάντηση στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου με συμμετοχή όλων των στελεχών της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Στην ανάρτησή του ο Σπύρος Βούγιασ αναφέρει τα εξής:

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

“Όπως τα κόμματα αποτελούν τους πυλώνες της δημοκρατικής έκφρασης στο κοινοβούλιο, έτσι και οι δημοτικές παρατάξεις είναι οι φορείς που αντιπροσωπεύουν αναλογικά τους πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο κάθε πόλης. Ψηφίζονται με κριτήριο το πρόγραμμά τους, το πρόσωπο του επικεφαλής αλλά και το σύνολο των υποψηφίων που απαρτίζουν τον εκλογικό συνδυασμό. Απαιτούν, επομένως, απόλυτο σεβασμό και ορθή και δεοντολογική αντιμετώπιση από τη διοίκηση και τις άλλες παρατάξεις αλλά και σωστή και ώριμη πολιτική συμπεριφορά από τα ίδια τους τα μέλη.

Η ΠΟΛΗχρωμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα λειτουργήσει θεσμικά, με βάση τις παραπάνω αρχές και τις αξίες της παράταξης, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του νέου δημοτικού συμβουλίου, τιμώντας την ψήφο των πολιτών που την στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές αλλά και με γνώμονα πάντοτε το καλό της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάμε συζητώντας δημοκρατικά (μεταξύ άλλων στρατηγικών και οργανωτικων ζητημάτων), το αίτημα του νέου δημάρχου να μπορεί να επιλέξει (χωρίς γενική προγραμματική συμφωνία) αιρετά μέλη της παράταξης σε κάποιες διοικητικές θέσεις. Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου, στις 8 το βράδυ.”

……………………………………………………………………………………………………………………………

Ορκωμοσία Κυρίζογλου και συμβούλων

Η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου και της νέας διοίκησης του δήμου, των νέων μελών του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτήτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων.

«Θα αγωνισθούμε με βάση το πρόγραμμα δημοτικής μας δράσης που αναπτύξαμε προεκλογικά. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου” είπε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου και πρόσθεσε: “ Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου χωρίς διακρίσεις και με τήρηση των αρχών της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του ανθρωπισμού. Ταυτόχρονα με τον αγώνα για τα προβλήματα του δήμου μας θα αγωνισθούμε και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ευρύτερα και για την αυτοδιοίκηση γενικότερα”.

Στην τελετή παραυρέθηκαν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο προέδρος δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας  Μιχάλης Γεράνης, δημοτικοί σύμβουλοι. κ.α.