Επιχείρηση της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για την εξάρθρωση ομάδων διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε μετά από επανειλημμένες αναφορές για την κατάσταση, που επικρατεί σε ορισμένα κτίρια. 

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία προχώρρησε στη σύλληψη τριών ατόμων και την κατάσχεση ποσοτήτων κάνναβης μετά από αστυνομικούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευήςστην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε χώρους του ΑΠΘ συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 21, 20 και 19 ετών, οι οποίοι κατείχαν ποσότητες κάνναβης. Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 353 γραμμαρίων.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά επτά άτομα, από τα οποία συνελήφθη 27χρονος καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά επτά (7) άτομα, από τα οποία συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται ότι πρόκειται για στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε χώρους εντός του Α.Π.Θ., με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με αμείωτη ένταση.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε μετά από πλήθος καταγγελιών για παράνομη δραστηριότητα σε χώρους του πανεπιστημίου, όπως στο Χημείο, όπου κατά καιρούς έχουν βρεθεί και μπουκάλια για χρησιμοποίηση στην κατασκευή βομβών “μολότοφ”. Επίσης σημειώνεται μετά το επεισόδιο σε βάρος καθηγητή, στο χώρο συνεδρίασης της συγκλήτου, όπου αντηλλάγησαν και γρονθοκοπήματα.

Η τελευταία επέμβαση της αστυνομίας συμπίπτει τέλος με τις αναφορές για την τραγική κατάσταση στους πανεπιστημιακούς χώρους με ευθύνη και της κυβέρνησης, καθώς και με τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.