Εκτός από την Αθήνα και η Θεσσαλονίκη γνωρίζει πλέον τι σημαίνει εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες με “σαρωτικές” επιχειρήσεις της αστυνομίας για την πάταξη κάθε είδους παρανομίας.

Μετά το δεκαήμερο της Διεθνούς Έκθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας “δεν έσπασε ούτε μύτη”, παρότι πραγματοποιήθηκαν και φέτος διαδηλώσεις και υπήρξαν κινήσεις ομάδων αντιεξουσιαστών, η ηγεσία της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη φαίνεται αποφασισμένη να διατηρήσει με αυστηρά μέτρα την τάξη και την ηρεμία στην πόλη, πατάσσοντας και παραβατικά φαινόμενα, που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο.

Έτσι άλλη μια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν 236 άτομα και συνελήφθησαν 27 για διάφορα αδικήματα.

Οι έλεγχοι έγιναν σε περιοχές γύρω από την Καμάρα, την Ροτόντα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την πλατεία Ναυαρίνου, την πλατεία Αριστοτέλους, την οδό Αγίας Σοφίας και την περιοχή Μοναστηρίου – Γιαννιτσών, με στόχο την καταστολή της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την επιχείρηση διατέθηκαν συνολικά 70 αστυνομικοί και δεκαοκτώ οχήματα των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Τα 27 άτομα συνελήφθησαν για περιπτώσεις κλοπών, για παραβάσεις των νόμων “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, “περί τελωνειακού κώδικα” και “περί αλλοδαπών”, ενώ κατασχέθηκαν λαθραία καπνικά προϊόντα και ποσότητες κάνναβης.