Ισχυρό μήνυμα προς τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην προχωρήσει στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απευθύνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Μακεδονία, που σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να προσέλθει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Στο Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Η Επιτροπής Αγώνα για την Μακεδονία απευθύνει υπό μορφή αιτήματος την έκκληση προς τον πρώτο πολίτη της χώρας ζητώντας να μην επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στη σελίδα της στο F.B. αναφέρει:

 

“Αξιότιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλε.
Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων. Ως Πρώτος Πολίτης αυτής της χώρας, έχετε καθήκον να αποτρέψετε αυτόν τον κίνδυνο,με την κύρωση αυτής της συμφωνίας . Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί μια τέτοια εξέλιξη βάζει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη και την επιβίωση της χώρας, καθώς και των μελλοντικών γενεών που θα κληθούν να ζήσουν σε εποχές σκοτεινές.”

Στην σελίδα της στο F.B. η επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία παραθέτει και το πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
(25ης Μαρτίου και Παραλία, αίθουσα Μ1):
Την απογευματινή συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος
18.55: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας
Χαιρετισμοί
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας
Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ
Πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Νικήτας Μυλόπουλος
Κεντρική Ομιλία από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο.

Μετά τις ανακοινώσεις και τις πληροφορίες για την συγκέντρωση οι αστυνομικές αρχές προχωρούν στη λήψη μέτρων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής με στόχο να αποτρέψουν την προσέγγιση των διαδηλωτών κοντά στο χώρο της εκδήλωσης.