Ενώ η διαμάχη για το Μετρό καλά κρατεί, στην περιοχή γύρω από την Βενιζέλου και την Εγνατία, το κυκλοφοριακό χάος θα επιδεινωθεί αυτές τις μέρες και για τέσσερις μήνες, λόγω έργων στη συγκεκριμένη στάση, χωρίς δυνατότητα στήριξης των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών, που επί χρόνια υφίστανται τα πάνδεινα.

Σε μεγάλη ταλαιπωρία θα υποβληθούν και οι πολίτες, καθώς αποκόπτεται από την κυκλοφορία ένα τμήμα της οδού Βενιζέλου και οι οδηγοί θα είναι αναγκασμένοι να κινούνται από την Ερμού και την Ίωνος Δραγούμη.

Η σχετική ανακοίνωση της τροχαίας έφερε μεγάλη ανησυχία στον κόσμο, που κινείται στο κέντρο.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης  ανακοίνωσε ότι επέρχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών της όγδοης κατασκευαστικής φάσης στην περιοχή του σταθμού “Βενιζέλου” του δήμου Θεσσαλονίκης από την “Αττικό Μετρό ΑΕ”.
Οι εργασίες αρχίζουν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και θα έχουν διάρκεια τεσσάρων μηνών.

Στη διάρκειά τους, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη.

Επιπροσθέτως, η κυκλοφορία στο ανωτέρω αποκλεισμένο τμήμα, καθώς επίσης και στις κάθετες οδούς που συμβάλλουν σε αυτό, θα διεξάγεται μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και για τις κινήσεις των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Επίσης, επανέρχεται στην κυκλοφορία η άνοδος της οδού Ελ.Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Εγνατία.