Αν και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, δεδομένου ότι ανά περιοχή αλλάζουν τα ποσοστά των ψηφοφόρων, που δείχνουν προτίμηση στον ένα ή άλλο υποψήφιο, εντούτοις η δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία «OPINION POLL» για την εφημερίδα Karfitsa αποτελεί μια ένδειξη για το ποιοι υποψήφιοι βουλευτές συγκεντρώνουν μεγαλύτερες προτιμήσεις των εκλογέων. 

Στη δημοσκόπηση εμφανίζονται οι υποψήφιοι βουλευτές που «τερματίζουν» στις πρώτες θέσεις στην Ά περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής.

Η κατάταξη που φέρνει η έρευνα για τους υποψήφιους βουλευτές στην Ά Θεσααλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, έχει αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά και κάποιες εκπλήξεις.

Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι τρεις νυν βουλευτές της ΝΔ. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, στη δεύτερη έρχεται η Έλενα Ράπτη και τρίτος ο Σταύρος Καλαφάτης. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, αμέσως μετά στην πέμπτη θέση ο Παναγιώτης Κοκκόρης και στην έκτη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Βενιέρης.

Ο Στράτος Σιμόπουλος, σύμφωνα με την έρευνα, καταλαμβάνει την έβδομη θέση και όγδοος είναι ο Δημήτρης Σταμάτης. Οι εκτιμήσεις για τις έδρες που θα κερδίσει η ΝΔ στην Ά Θεσσαλονίκης είναι ότι θα τις διπλασιάσει και θα φτάσει τις οκτώ, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως από τις 16 συνολικά έδρες της εκλογικής περιφέρειας μπορούν μα φτάσουν και τις εννέα «γαλάζιες». Ο Δημήτρης Κούβελας στην δημοσκόπηση έρχεται ένατος με μικρή διαφορά από τον Δημήτρη Σταμάτη και την δεκάδα συμπληρώνει η Σύνθια Σάπικα.

Πρώτη στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται η Κατερίνα Νοτοπούλου, έχοντας σαφές προβάδισμα στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως σημειώνει η έρευνα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Αμανατίδης και ακολουθούν κατά σειρά ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Τάσος Κουράκης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο ΚΙΝΑΛ προηγείται ο Χάρης Καστανίδης και για τη δεύτερη θέση παλεύει ο Κυριάκος Κυριάκος με τον Γιάννη Μαγκριώτη. Στην τετάρτη θέση ακολουθεί ο Αντώνης Σαουλίδης.

ΠΗΓΗ: makthes.gr/ Karfitsa