Ο πρόεδρος της Ένωσης των πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλής έπεσε την ώρα του καθήκοντος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο της Σίνδου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συναδέλφους του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό σώμα. 

 

Ο άτυχος Δημήτρης, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του, έχασε τη ζωή του στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που βρισκόταν ως το απόγευμα  σε εξέλιξη, στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο εργοστασίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν  οκτώ οχήματα και 16 πυροσβέστες.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή της ΒΙΠΕ Σίνδου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε απορρίμματα σε υπαίθριο χώρο.

Μεταξύ αυτών, που έλαβαν μέρος στην κατάσβεση ήταν  και ο 45χρονος πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλής.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο γενικός γραμματέας της ένωσης Χαράλαμπος Αμανατίδης, λέγοντας πως από όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής, έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο συνάδελφο του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Φωτο από εκδήλωση πριν από μερικούς μήνες: Το προεδρείο της ΕΥΠΣΠΚΜ που είχε επικεφαλής τον Δημήτρη Τσαλή με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ.Τερζούδη Σωτήριο και τον Πρόεδρο της ΠΟΕΥΠΣ κ.Σταθόπουλο Δημήτριο στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

Η θλιβερή αναγγγελία του θανάτου του Δημήτρη Τσαλή από τη Διοίκηση

της Ένωσης των Πυροσβεστών, στην οποία ήταν μέχρι τώρα πρόεδρος