Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για την παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές της μαρίνας Αρετσούς, συνολικής έκτασης 78 στρεμμάτων, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπως τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκτελεστικός πρόεδρος του ταμείου Άρης Ξενόφος.

 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί σχετικό προεδρικό διάταγμα το οποίο θα προβλέπει την δυνατότητα να ελλιμενίζονται περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής.

Σε ότι αφορά την χερσαία ζώνη της μαρίνας θα προβλέπονται μεταξύ άλλων υποδομές εξυπηρέτησης των σκαφών, εμπορικές χρήσεις, μικρή οικιστική ανάπτυξη και χώροι πρασίνου.

Ειδικότερα για την οικιστική παρέμβαση και το μέγεθός της ο Άρης Ξενόφος ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει μία μαρίνα αντίστοιχη με αυτή την της Λεμεσού.

Στη φάση αυτή έχει ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η κατάρτιση του νέου ειδικού χωροταξικού σχεδίου και θα ακολουθήσει διαβούλευση με τον δήμο Καλαμαριάς και τους τοπικούς φορείς.

Παράλληλα με τον διαγωνισμό θα ολοκληρωθεί και η νέα στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Η πρόσβαση στη μαρίνα θα παραμείνει ανοιχτή για όλο τον κόσμο και μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

(Πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ)