Μια παγκόσμια πρωτοτυπία εφαρμόζεται από τους υπευθύνους του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, που συνεπικουρούνται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικούς παράγοντες για την οργάνωση άλλης μιας φιέστας αύριο (Σάββατο) το μεσημέρι στον σταθμό Συντριβανίου, με πιθανή και την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Προφανώς το εν  λόγω opening , αντί εγκαινίων, θα γίνει για να καλλιεργείται η εντύπωση της υλοποίησης έργων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της γενικότερης επικοινωνιακής πολιτικής, αλλά εδώ  μάλλον υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής, καθώς και άλλες φορές οργανώθηκαν τέτοιου είδους ξεναγήσεις, όπως αυτή προ ημερών στο σταθμό Καλαμαριάς, που βρίσκεται ακόμα στα μπετά.

Και καλώς προχωράει το έργο και μπράβο στους υπευθύνους, που δεν καθυστερούν, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα με επιμονή και σωστές στρατηγικές κινήσεις. Πολλές φορές έχουμε επισημάνει τα θετικά και γράφουμε καλά λόγια, τόσο για τον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, όσο και για τον υπουργό κ. Σπίρτζη. Ως εδώ καλά, αλλά μην υπερβάλλουμε με τις φιέστες. Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει. Το ξέρουν καλά και οι επικοινωνιολόγοι. Άλλωστε το λέει και ο σοφός λαός “Το πολύ το κύριε ελέησον, το βαριέται κι ο Θεός…”

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Μυλόπουλος στις τελευταίες δηλώσεις του τονίζει ότι το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, δηλαδή τέλος του 2021, αν όλα πάνε καλά. Οπότε δεν έχουν νόημα αυτή την ώρα οι τελετές και πανηγύρεις…

Ο κόσμος θα περίμενε να γίνεται ενημέρωση, ίσως και μια ξενάγηση στο Μετρό για τα Μέσα Ενημέρωσης, από τα οποία η κοινή γνώμη πληροφορείται την πορεία των έργων και τα ευχάριστα της ολοκλήρωσης κάθε τμήματος. Επίσης θα περίμενε μια ενημέρωση για την κατάσταση στις άλλες συγκοινωνίες της πόλης, δηλαδή στον ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία του οποίου είναι σε χείριστη κατάσταση με τον κόσμο “τσουβαλιασμένο” και με τεράστιες ουρές στις στάσεις.

Φαίνεται ότι οι ώρες της αναμονής, που για τους πολίτες γίνονται μαρτύριο, δεν συγκινούν τους υπευθύνους των συγκοινωνιών, ούτε τους έχοντες αναλάβει την προώθηση της προβολής του έργου του Μετρό, διότι πιθανώς δεν ανεβαίνουν συχνά στο 39 της Κηφισιάς και στο 33 του Αγίου Παντελεήμονα Καλαμαριάς.

Συνέντευξη του Γιάννη Μυλόπουλου

Όπως γράφει ο ιστότοπος Thessnews.gr, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αποχαιρετώντας το 2018, ενώ πολύ πιθανή είναι η παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στη Thessnews δήλωσε ότι έχει σταλεί πρόσκληση στον πρωθυπουργό, για να παραστεί στην εκδήλωση ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απάντηση.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό ή αν θα υπάρχει όριο ατόμων καθώς και η ώρα έναρξης της εκδήλωσης καθώς όλα εξαρτώνται από την παρουσία ή μη του Αλ. Τσίπρα και τα αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να υπάρξουν.

Στόχος της Αττικό Μετρό ήταν να πραγματοποιηθεί και μία θεατρική παράσταση-έκπληξη του ΚΘΒΕ, ωστόσο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου οδήγησαν σε αλλαγή του σχεδιασμού. Έτσι, αντί της παράστασης ο σταθμός θα πλημμυρίσει από τους ήχους του γυναικείου κουαρτέτου εγχόρδων Fortissimo.

 

 Σπύρος Βούγιας: Χωρίς Μετρό και χωρίς μέτρο…

Ο συγκοινωνιολόγος καθηγητής του Α.Π.Θ. και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας σε μια ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει:

18 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

“Αύριο εγκαινιάζεται στη βασανισμένη πόλη μας η πρώτη στάση του μετρό, χωρίς όμως να υπάρχει το μέσο μεταφοράς. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού εγκαίνια στάσεων χωρίς το κύριο έργο δεν έχουν γίνει ποτέ και πουθενά.

Με δεδομένο ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα διαθέτει 18 στάσεις (13 στη βασική γραμμή και 5 στην επέκταση της Καλαμαριάς), ώσπου να τελειώσει προβλέπεται να δούμε 18 τελετές εγκαινίων (με αντίστοιχες παραστάσεις του ΚΘΒΕ) χωρίς μετρό αλλά και χωρίς μέτρο.”