Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»

 Μια «θεϊκή εμπειρία» κι ένα μαγικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία,

στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου», που επιφυλάσσει στους επισκέπτες μια πραγματικά «θεϊκή εμπειρία». Άλλωστε, το ταξίδι ξεκινά από την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, εκεί όπου οι 12 Θεοί έστησαν το ολόχρυσο παλάτι τους.

Το θεματικό πάρκο, που καταλαμβάνει επιφάνεια 2.100 τ.μ., είναι μια παραγωγή της Placebo Events, πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και θα λειτουργήσει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2020.

Οι Θεοί του Ολύμπου, που έχουν την επιστημονική επιμέλεια του καταξιωμένου ιστορικού, κ. Θάνου Βερέμη, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Μέσα από επιβλητικά ομοιώματα, 3D προβολές, ξεναγήσεις, διαδραστικά acts και πολλές εκπλήξεις οι 12 Θεοί του Ολύμπου θα «ζωντανέψουν» στο Περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα μας πουν τις ιστορίες τους.

Μάλιστα, γνωστοί καλλιτέχνες έχουν χαρίσει τις φωνές τους στους 12 Θεούς. Έτσι ο Δίας θα έχει τη φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη, ο Ποσειδώνας του Γιάννη Στάνκογλου, ο Ήφαιστος του Δημήτρη Πιατά, η Αφροδίτη της Μαρίας Ναυπλιώτου, ο Απόλλωνας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, η Ήρα της Μαρίας Σολωμού, ο Άρης του Νίκου Βουρλιώτη, ο Ερμής του Θανάση Βισκαδουράκη, η Αθηνά της Κατερίνας Λέχου, η Δήμητρα της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η Εστία της Αθηνάς Μαξίμου και η Άρτεμις της Νάντιας Μπουλέ.

Το πάρκο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν διαφορετικές ξεναγήσεις, με άλλη προσέγγιση στους ενήλικες και άλλη στα παιδιά. Οι ξεναγοί είναι ηθοποιοί και έχουν εκπαιδευτεί στο να αλλάζουν τον ρόλο τους ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 1 ώρα και 10 λεπτά.

Η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Από αριστερά ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Αντώνης Πασχαλίδης, οι Άρης Στάθης, Νίκος Δαμδημόπουλος και Βασίλης Ζαρκαδούλας της Placebo Events, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας της ΠΚΜ, κ. Θεόδωρος Μήτρακας, ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Θάνος Βερέμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής

Διέξοδο για την ελληνική οικογένεια, αλλά και πόλο έλξης τουριστών μπορούν να αποτελέσουν τα θεματικά πάρκα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των Θεών του Ολύμπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει τα τελευταία χρόνια ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στα θεματικά πάρκα, τα οποία συγκέντρωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πάνω από ένα εκατ. επισκέπτες. Σημείωσε μάλιστα πως στους Θεούς του Ολύμπου έχουν ήδη κλειστεί «ραντεβού» για ομαδικές επισκέψεις 15.000 μαθητών.

Ως το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα χαρακτήρισε τους Θεούς του Ολύμπου ο κ. Βασίλης Ζαρκαδούλας της Placebo Events, σημειώνοντας μάλιστα πως για πρώτη φορά, παράλληλα με τις θεματοποιήσεις και τον εντυπωσιακό φωτισμό, θα αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες, όπως το 3D mapping και το ολόγραμμα.

Πάρκα όπως αυτό των Θεών του Ολύμπου αγγίζουν ένα κομμάτι που έχει να κάνει με την εταιρική κοινωνική ευθύνη ανέφερε από την πλευρά του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Μητράκας, υπογραμμίζοντας τη στενή σχέση της Περιφέρειας με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Κάθε τι ελκυστικό και νέο εμείς το αγκαλιάζουμε, σημείωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος, τονίζοντας πως οι ξενοδόχοι είναι οι πρώτοι αποδέκτες της ζήτησης των επισκεπτών για events.

Η αρχαία μυθολογία είναι το αποτύπωμα της Ελλάδας ανά τους αιώνες και συνεχώς επανέρχεται, τόνισε ο ιστορικός και ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Θάνος Βερέμης, σημειώνοντας πως το δωδεκάθεο ήταν ελληνική εφεύρεση και αποτελεί μια εκπροσώπηση της φύσης. Ο κ. Βερέμης, που έχει βάλει την επιστημονική του σφραγίδα στο θεματικό πάρκο, ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, προκειμένου ο κόσμος να μάθει όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Την αλλαγή του μείγματος ενδιαφέροντος των επισκεπτών που επιτυγχάνεται με τα θεματικά πάρκα υπογράμμισε τέλος ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί τους Θεούς του Ολύμπου και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

Για τις ανάγκες του θεματικού πάρκου θα υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ με είσοδο από την Πύλη Εμπορίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση www.godsofolympus.gr.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΥΥΠΟΥ ΔΕΘ – HELEXPO