Σημαντικό πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών διαμερισμάτων του Δήμου Θέρμης ανέκυψε σε ειδική σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο ΟΑΣΘ, όπως αναφέρθηκε, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες , που έχουν προκύψει για την Καρδία και το Νέο Ρύσιο.

Για το όλο θέμα από τον Δήμο Θέρμης εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Στη σύσκεψη της αρμόδιας Επιτροπής για τη μεταφορά των μαθητών συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Τρία σημαντικά αιτήματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Θέρμης συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατά την οποία εξετάστηκαν θέματα μεταφοράς μαθητών, Σχολείων που δεν εμπίπτουν στην προβλεπόμενη από το Νόμο χιλιομετρική απόσταση.

Η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Θέρμης

Θ. Παπαδόπουλος στη σύσκεψη για τη μεταφορά μαθητών

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ ΚΜ), η Διευθύντρια Κίνησης του ΟΑΣΘ κ. Αικατερίνη Σίσκου, η Γραμματέας της Επιτροπής παρέκκλισης κ. Σοφία Γυμνοπούλου και η Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωτεινή Σαββοπούλου.  

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν τρία σημαντικά αιτήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Θέρμης:

  • Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Καρδίας προς το ΓΕΛ Μίκρας και τον Τρίλοφο, όπου, όπως είναι γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο δόθηκε η λύση της “κατά παρέκκλιση” μεταφοράς των μαθητών με λεωφορείο των ΚΤΕΛ μισθωμένο από τον ΟΑΣΘ, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της Αντιδημαρχίας Παιδείας και τις υποστηρικτικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που είχαν ως αίτημα τη συνέχιση του δρομολογίου και την επόμενη χρονιά. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου συμφώνησε το δρομολόγιο να γίνει με παρέκκλιση και την καινούρια χρονιά και ζήτησε από τον ΟΑΣΘ τη συνέχιση του δρομολογίου μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

    Ωστόσο από πλευράς ΟΑΣΘ εκφράστηκε πρόθεση διακοπής, παρά το ότι υπάρχει ενεργή σύμβαση, με αποτέλεσματόσο ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος όσο και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, να αντιδράσουν έντονα, προειδοποιώντας μάλιστα για νέο κύμα κινητοποιήσεων στην περιοχή.

  • Σε ότι αφορά τέλος τη μεταφορά των μαθητών από το Πλαγιάρι προς τον Τρίλοφο αποφασίστηκε η συνέχιση του δρομολογίου όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

  • Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, του 2ου ΓΕΛ Μίκρας ,που βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας και στο οποίο προσέρχονται καθημερινά με μισθωμένα λεωφορεία οι μαθητές του Πλαγιαρίου και των Ταγαράδων, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές του Νέου Ρυσίου (οι οποίοι λόγω της μη τακτικής συγκοινωνίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της σχετικής επικινδυνότητας του δρόμου ταλαιπωρούνται κατά την προσέλευσή τους), ζητήθηκε όπως και στο παρελθόν, η αύξηση των δρομολογίων της αστική γραμμής, κάτι το οποίο απορρίφθηκε από την πλευρά του ΟΑΣΘ και κατά τη χθεσινή σύσκεψη.

  • Ο Δήμαρχος Θέρμης μετά από την αρνητική αυτή στάση, δεσμεύτηκε  να βρει ο ίδιος άμεση λύση στο θέμα, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι μαθητές του Νέου Ρυσίου κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

 

ΠΗΓΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ