Την απόφασή του να ενώσει δυνάμεις, ιδέες και χρόνο με τον υποψήφιο Δήμαρχο Άρη Τεμεκενίδη και τα στελέχη της  παράταξης ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου, ανακοίνωσε χθες ο δημοσιογράφος Χάρης Δημαράς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στόχος είναι μέσα από την συνένωση των δυνάμεων να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της Καλαμαριάς,  που χρονίζουν και συσσωρεύονται.  Και ακριβώς με αυτές τις σκέψεις δέχθηκε, όπως αναφέρει ο Χάρης Δημαράς,  την τιμητική πρόσκληση του Άρη Τεμεκενίδη με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι Καλαμαριώτες, που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και κοινές αγωνίες.

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Χάρη Δημαρά:

 

 

“Καταγράφοντας τα προβλήματα στην Καλαμαριά, παρακολουθώντας στενά τα του Απόλλωνα, πολλές φορές σκέφτηκα ότι αυτά που δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έγιναν. Κι αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα, που υφιστάμεθα όλοι, ανεξάρτητα από συμπάθειες ή όχι σε πρόσωπα της νυν δημοτικής αρχής.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις, παρά μόνο ανανέωση, ιδέες και αποτελεσματικότητα ώστε η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ να γίνει ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ. Ο Αρης Τεμεκενίδης όπως έχω διαπιστώσει, διαθέτει, στο πλαίσιο της συσπείρωσης που παρατηρείται και των προσώπων που βρίσκονται δίπλα του, όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας για την ανανέωση.

Γι’ αυτό μετά από τιμητική πρόταση-πρόσκληση που δέχθηκα, αποφάσισα να ενώσω τις δυνάμεις, τις ιδέες και τον χρόνο μου προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι, που έχοντας τους ίδιους προβληματισμούς και επιθυμώντας να προσφέρουν ανιδιοτελώς στον τόπο τους, θα βάλουν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι.

Δεν μπορεί να είναι επάγγελμα η πολιτική. Είναι ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα, είναι η καθημερινή προσπάθεια και διάθεση, η συναναστροφή με τους συνανθρώπους σου, η ευαισθησία που νιώθεις και το «αντανακλαστικό» που σε ξυπνάει όταν η μικρή σου κόρη –παιδικά αλλά… δηκτικά- αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν μπορούμε να περπατήσουμε στο Κόδρα, γιατί το πάρκο στη Σκρα παραμένει κλειστό και για δεκάδες ακόμη καθημερινά «γιατί δεν» που πρέπει επιτέλους να μετατραπούν σε «θα παλέψουμε ώστε να».

Ο Χάρης Δημαράς εργάζεται στην εφημερίδα METROSPORT, στο αθλητικό METROPOLIS 95,5 και στην ιστοσελίδα metrosport.gr.  Διδάσκει δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Φιλοσοφία. Επίσης είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.