Σε πεδίο μάχης εξελίχθηκε η επίθεση νεαρών με βόμβες Μολότοφ εναντίον αστυνομικών κοντά στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αναστάτωση και να προκληθούν φθορές σε αυτοκίνητα και εγκαταστάσεις.

 

Οι νεαροί βγήκαν στις 2.30 τη νύχτα από την πλατεία του Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χημικά (δακρυγόνα).

Στην επίθεση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτός από βόμβες Μολότοφ οι νεαροί κουκουλοφόροι, που ήταν περίπου 50, πετούσαν και πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν πλησίον του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αγίου Δημητρίου, έκαναν γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα περίπου πενήντα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η ομάδα των κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία, ρίχνοντας στους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες  κρότου λάμψης και δακρυγόνα και η ομάδα των περίπου πενήντα ατόμων οπισθοχώρησε στους χώρους του πανεπιστημίου.
Για το περιστατικό κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κατασβέσει μικρές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώνονταν από τη ρίψη Μολότοφ.

Τρία ΙΧ αυτοκίνητα έχουν υποστεί μερικώς φθορές και ένας μεταλλικός κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από την αστυνομία έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.