Ενοχλημένα πολλά στελέχη από την αντικατάσταση του Αλέξανδρου Μανδρίνου, που είχε επιτελέσει σημαντικό έργο στο συντονισμό των οργανώσεων Θεσσαλονίκης, αλλά δεν “έκανε τα χατήρια” του  προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κων. Δέρβου, που είναι και υποψήφιος Ευρωβουλευτής

 

Αρνητικά μηνύματα περνούν στην κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στους πολίτες, που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία από τον αναβρασμό, που επικρατεί μεταξύ στελεχών της ΟΝΝΕΔ.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα μια σημαντική μερίδα της νεολαίας υποπτεύονται διάφορες μεθοδεύσεις σχετικά με την πρόσφατη αντικατάσταση του Αλ. Μανδρίνου, κάτι που επιφέρει διχαστικές κινήσεις και δείχνει ομαδοποιήσεις με εξυπηρετήσεις περίεργων συμφερόντων, που δεν συμβιβάζονται με την συνοχή του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Μανδρίνος αποφεύγει προς το παρόν να ρίξει λάδι στη φωτιά, αν και στην ανακοίνωση, που εξέδωσε μετά την αντικατάστασή του από την Μαρία Σαρρηγιαννίδου, στρεφόταν κατά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, με απόφαση του οποίου ήρθαν τα πάνω –κάτω στην οργάνωση.

Τότε ο κ. Μανδρίνος, σύμφωνα και με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας είχε αφήσει αιχμές για κακοδιαχείριση και για προσπάθεια του κ. Δέρβου να διαμορφώσει κλίμα εξυπηρέτησης των δικών του ιδιοτελών στόχων, λόγω της υποψηφιότητάς του ως ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών η ΟΝΝΕΔ πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύπαθη καθώς εμφανίζει τάσεις διάσπασης. Τώρα αυτός ο κύκλος εσωστρέφειας στη «γαλάζια» παράταξη της νεολαίας, περνά και στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς είναι αρκετοί αυτοί, που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να διερευνηθούν όσα είχε αναφέρει ο κ. Μανδρίνος εναντίον του κ. Δέρβου και ιδιαίτερα οι καταγγελίες για ιδιοτελή συμφέροντα και εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να εξυπηρετηθεί η υποψηφιότητα του προέδρου της για τις ευρωεκλογές.

 

Ένας Μαρινάκης για νέος πρόεδρος;

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσαν και τα ερωτήματα για το που απορροφούνται οικονομικοί πόροι της οργάνωσης, καθώς και για πολλά άλλα, που όπως ήταν αναμενόμενο πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

Τελευταία μάλιστα εκφράστηκαν αντιδράσεις και δυσαρέσκειες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Κων. Δερβος, θέλει να βάλει στην θέση του στην ΟΝΝΕΔ κάποιον ονόματι Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος ναι μεν κατάγεται από την Πάτρα, αλλά δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς σε στελέχη του κόμματος, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καραδοκεί για να συσχετίσει το όνομα Μαρινάκης με ύποπτες δωσοληψίες.

 

Η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Μανδρίνου

Για να σχηματίσουν όμως οι πολίτες μια πιο ευρεία άποψη καλό είναι να διαβάσουν την ανακοίνωση, που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο F.B. ο Αλέξανδρος Μανδρίνος, η οποία έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα για την αντικατάστασή μου από τη θέση του Υπευθύνου Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια θητείας. Ήταν η τελευταία από μια σειρά μονομερών αποφάσεων του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου οι οποίες δεν λαμβάνονται με κριτήριο την εύρυθμη και υγιή λειτουργία της Οργάνωσης, αλλά την εργαλειοποίηση της ΟΝΝΕΔ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ του ίδιου, εν αγνοία των εκλεγμένων οργάνων.

Αυτή ήταν ακριβώς και η αιτία που αντικαταστάθηκα. Ο Κώστας Δέρβος προχώρησε στην ενέργεια αυτή , όχι με κριτήριο αν επιτέλεσα με ικανότητα ή μη τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Αντικαταστάθηκα, διότι ΑΡΝΗΘΗΚΑ ύστερα από επανειλημμένες πιέσεις να μετατρέψω την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε προεκλογικό κέντρο της υποψηφιότητας Δέρβου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Αντικαταστάθηκα γιατί θεώρησα ασυμβίβαστη τη θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ με αυτή του υποψηφίου ευρωβουλευτή, καθώς αυτό βάζει την Οργάνωση σε μια σειρά από επικίνδυνα μονοπάτια.

Αντικαταστάθηκα, διότι σε δράσεις της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, έκανα το λάθος να δώσω το βήμα και σε άλλους συνυποψηφίους ευρωβουλευτές του Κώστα Δέρβου. Αντικαταστάθηκα γιατί διατύπωσα εύλογα ερωτήματα για το που πράγματι απορροφούνται μια σειρά οικονομικών πόρων της Οργάνωσης.

Αντικαταστάθηκα γιατί αρνήθηκα να δεχτώ την προσωπική επιλογή του Κώστα Δέρβου για τη θέση του διαδόχου του. Σε μια περίοδο που θα έπρεπε να δίνουμε τη μάχη για την επικράτηση των νέων καθώς και των προτάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση και ουδεμία σχέση έχουν με το χαρακτήρα της επανίδρυσης που ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους μας. Πολύ παραπάνω όταν όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δυο μήνες πριν τις πρώτες μεγάλες μάχες του κόμματός μας σε Δήμους, Περιφέρειες και στην Ευρωβουλή. Καλώ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τους Προέδρους Νομαρχιακών Οργανώσεων καθώς και τον κάθε Οννεδίτη και Δαπίτη ξεχωριστά που πονάει την Οργάνωση, να εναντιωθούν στην καταστροφική στρατηγική του Κώστα Δέρβου και όσων τον συμβουλεύουν.

Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Οργάνωσης, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συντελείται συνειδητά από τοn Δέρβο και συγκεκριμένους ανθρώπους που τον συμβουλεύουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να εγγυηθώ ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ την Οργάνωση.”