Την απογοήτευσή του για τη εικόνα του δημοτικού συμβουλίου με τις συχνές απουσίες δημοτικών συμβούλων σε βαθμό ώστε να είναι δύσκολη η συμπλήρωση απαρτίας , αλλά και στα όσα περιμένουν τους “κακόμοιρους” που έρχονται λόγω της δυσκολίας στη συνεννόηση, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στους 19 υποψήφιους για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου, στον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την εκλογική διαδικασία, αλλά και στην επόμενη μέρα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζοντας την δυσφορία του.
“Με το ζόρι κάναμε απαρτία. Αυτό είναι ιδιαίτερα τραγικό, γιατί ο κόσμος μας ψήφισε για να ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο μία φορά στις 15 μέρες. Το να κουραζόμαστε, να μην μπορούμε και να έχουμε άλλες δουλειές είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο” είπε ο κ. Μπουτάρης.

Γιάννης Μπουτάρης: Συναινέσεις και συνεργασίες

Ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε πως, εν όψει των εκλογών, “οι συναινέσεις και οι συνεργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες”, προσθέτοντας πως η δουλειά της διοίκησης του δήμου δεν μπορεί να σταματήσει εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου. “Αναρωτιέμαι οι επόμενοι κακόμοιροι συνάδελφοι που θα έρθουν, πώς θα συνεδριάσουν. Όταν τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα που δεν έχουν ουσία, καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Τι σούρτα φέρτα και νταλαβέρι θα γίνει με τους εκλεγμένους υποψήφιους δημάρχους. Οι 19 υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί” σημείωσε.

Αναφορικά με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής ο κ .Μπουτάρης είπε: “Εγώ στενοχωρήθηκα που έγινε αυτό, που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή. Στενοχωριέμαι, γιατί έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι. Θα ήταν ένας εκλεγμένος και θα ξέραμε πόσους έχει από πίσω. Τώρα δεν θα ξέρουμε”