Αύξηση της τάξης του 16%, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, καταγράφηκε το πρώτο 2ημερο στην προέλευση των εμπορικών επισκεπτών της 11ης έκθεσης “Zootechnia”, οι πύλες της οποίας θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και σήμερα (Κυριακή).

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΘ – HELEXPO, οι εγκαταστάσεις του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης κατακλύζονται από χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα, τα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς η 11η Zootechnia είναι η πλέον διεθνοποιημένη εδώ και 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ξένοι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από 14 χώρες, συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 41 χώρες, έναντι 37 στην προηγούμενη διοργάνωση το 2017, ενώ οι ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες ανέρχονται σε 380.

Η Zootechnia είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Eλλάδα και τα Bαλκάνια, όπου δίνουν το «παρών» όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, οι οποίες παρουσιάζουν από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, η έκθεση περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές “ ατραξιόν”: το Pet Festival και το Σαλόνι Αλόγου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ