Προσηνής, χαμογελαστός και με διάθεση για ανοιχτές συνεργασίες εμφανίστηκε στις πρώτες συνεντεύξεις του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας παράλληλα την θέληση να εργαστεί σκληρά για την πόλη και ιδιαίτερα στους τομείς, που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.

 

Ο Κων. Ζέρβας βγάζει προς τα έξω ένα πρόσωπο αισιοδοξίας με αέρα νεανικότητας, παρά τα 55 χρόνια του, χωρίς κομματικούς φανατισμούς, αλλά με μια άνεση επικοινωνίας με όλους τους χώρους.

Σε ερώτηση για το αν η εκλογή του σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη βάφεται με χρώμα μπλε απάντησε:

“Τα προβλήματα της πόλης δεν έχουν χρώμα. Τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό και τόσα άλλα θέλουν λύσεις” τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Ανάμεσα στα άλλα είναι και η ευταξία και η ασφάλεια στην πόλη”, πρόσθεσε.

Απατώντας σε άλλη ερώτηση για το πως σκέφτεται να ασκήσει διοίκηση ανέφερε:”Δεν θα υπάρχει το εσείς και εμείς”, αλλά θεωρώ τις άλλες παρατάξεις ως συνεργάτες και εν δυνάμει εταίρους σε αυτή την προσπάθεια και εξαρτάται από αυτούς αν θα το θέλουν. Η δική μου κουλτούρα είναι αυτή της συνεργασίας. Δεν πιστεύω ότι εγώ γνωρίζω την αλήθεια και ότι όλοι οι άλλοι είναι απέναντι. Όλο το καλοκαίρι θα δουλέψουμε αναζητώντας αυτές τις μορφές συνεργασίας και συνεννόησης.”

 

“Αισθάνομαι δικαιωμένος και ευγνώμων”

Σε άλλη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε:

«Δούλευα γι’ αυτή την ώρα, δούλευα σκληρά. Η αυτοδιοικητική πρόταση, με εμένα και τους συνεργάτες μου αφοσιωμένους στα θέματα της πόλης, δεν ήταν καθόλου έκπληξη πως θα έβρισκε μεγάλη αποδοχή. Ήταν κάτι που η πόλη το ζητούσε. Το ζητούσε εδώ και καιρό.»
Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πως νιώθει «δικαιωμένος και ευγνώμων» για το υψηλό ποσοστό που έλαβε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών με αντίπαλο τον Νίκο Ταχιάο και συμπλήρωσε πως παράλληλα νιώθει «υψηλό αίσθημα ευθύνης ότι δεν πρέπει να διαψεύσει αυτή την τόσο ισχυρή εντολή».
«Μένουμε πιστοί στην πόλη, ακολουθούμε τις δεσμεύσεις και την ατζέντα μας και από 1η Σεπτεμβρίου ο δήμος και η Θεσσαλονίκη θα νιώσει τις διαφορές στη διοίκηση και στα αποτελέσματα της», είπε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε, δε, πως προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελούν τα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών και ιδιαίτερα η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια, όπου θα πέσει και το βάρος από τις πρώτες ημέρες της διοίκησης.
Ο κ. Ζέρβας, όπως είπε, αμέσως μετά την εκλογή του, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον συνεχάρη και του είπε πως προσβλέπει σε συνεργασία, καθώς επίσης και και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίο είχε συνεργασία τα πρώτα χρόνια από θέση αντιδημάρχου, αλλά αργότερα παραιτήθηκε.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Ο πατέρας του ήταν ο Βασίλης Ζέρβας πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του είναι η Λιλίκα Ζέρβα – Ωρολογά, φιλόλογος. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο Brown των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και επιχειρηματίας με καταθέσεις που ξεπερνούν τις διακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες του,  και προκαλούν… σούσουρο στους διαδρόμους του δημαρχείου.

 

Κατερίνα Νοτοπούλου: Στην οδό των συνεργασιών

Τον νέο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συνεχάρη, με δήλωσή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ως επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της συνεργασίας για την εξεύρεση λύσεων, όπως άλλωστε επιβάλλει η απλή αναλογική.

“Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν την οδό των συνεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων στο πλαίσιο της απλής αναλογικής που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό, πως οι προοδευτικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης απέρριψαν την ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στην πόλη μας και δίνουν μια ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα αγωνιστούμε σκληρά για την προοδευτική πορεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.”

 

Σπύρος Βούγιας: Θα στηρίξουμε κάθε θετική ενέργεια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “”ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”  Σπύρος Βούγιας συνεχάρη τον Κων. Ζέρβα:

“Οι πιο παράξενες δημοτικές εκλογές που έγιναν ποτέ στη Θεσσαλονίκη, τελείωσαν. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε τη μεγάλη έκπληξη και είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής. Δεν είναι της ώρας να σχολιάσει κανείς τον τρόπο, τις συμμαχίες ή τις μεθόδους που η νέα, ψηφιακή εποχή, βίαια, επιβάλλει. Του έδωσα, ήδη, ειλικρινή συγχαρητήρια και ευχές για δύναμη και σύνεση, μπροστά στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε όλοι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτός έχει τώρα το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης και θα κριθεί από τους πολίτες για το έργο του.

“Η “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη ” και εγώ προσωπικά, θα στηρίξουμε κάθε θετική ενέργεια και παρέμβασή του για το καλό της πόλης αλλά και θα σταθούμε κριτικά, ως δημιουργική αντιπολίτευση, στην περίπτωση οπισθοδρόμησης από τη λογική της ανοιχτής, λειτουργικής και ανθρώπινης Θεσσαλονίκης που ονειρευόμαστε”, πρόσθεσε. “Η μεγάλη πρόκληση, το δύσκολο στοίχημα, τώρα αρχίζει. Οφείλουμε όλοι, με πρώτο τον νέο δήμαρχο, να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες και τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών.”