Η δοκιμασία των οδηγών αρχίζει στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, καθώς τίθενται σε εφαρμογή από αύριο Παρασκευή (10/11) το πρωί τα μέτρα για το Fly Over, όπου μία λωρίδα θα είναι κλειστή σε μεγάλο τμήμα του ρεύματος προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, η δεξιά λωρίδα θα παραμείνει κλειστή στην ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων (Α/Κ) Κ5 (περιοχή νοσοκομείου Παπαγεωργίου) και Κ10 (Κωνσταντινοπολίτικα), στο ανατολικό ρεύμα κυκλοφορίας (προς Καλαμαριά – Αεροδρόμιο).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά θα διεξάγεται από τις δύο (02) ελεύθερες αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή (10/11/2023) και κατά τις πρωινές ώρες, θα εφαρμοστούν σταδιακά Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων (Α/Κ) Κ5 (περιοχή νοσοκομείου Παπαγεωργίου) και Κ10 (Κωνσταντινοπολίτικα), στο ανατολικό ρεύμα κυκλοφορίας (προς Καλαμαριά – Αεροδρόμιο) και συγκεκριμένα:

Θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, μεταξύ των προαναφερόμενων Ανισόπεδων Κόμβων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά θα διεξάγεται από τις δύο (02) ελεύθερες αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».

Ποια προβλήματα θα προκύψουν

Τα εργοτάξια για το flyover στήνονται από την ερχόμενη εβδομάδα στην περιφερειακή οδό και το θέμα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης φαίνεται να παίρνει άλλες διαστάσεις.

Μόνιμοι κάτοικοι στην Κ. Καραμανλή, στην Εθν. Αντίστασης – Βασ. Όλγας και στην Κουντουριώτη – Λ. Νίκης – Μ. Αλεξάνδρου – Γ. Παπανδρέου – Αδριανουπόλεως διερωτώνται που θα παρκάρουν.

Οι επαγγελματίες σκέπτονται να μεταφέρουν σε άλλες περιοχές τα καταστήματα τους , ενώ άλλοι ανεβάζουν και κατεβάζουν μηχανές από το δρόμο στο πεζοδρόμιο.

“Θα υπάρξει ένα σοκ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης”

Την εκτίμηση ότι λόγω της έναρξης των εργασιών κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (flyover) θα υπάρξει ένα σοκ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, μιλώντας στο Αθναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος επισήμανε πως «το δύσκολο διάστημα θα είναι ο πρώτος μήνας ή οι πρώτοι δύο μήνες» και πρόσθεσε: «θα το διαχειριστούμε, απλώς χρειάζεται λίγη υπομονή».

Στο ερώτημα αν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις επιπτώσεις των έργων, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε:

«Σίγουρα, η παρουσία της αστυνομίας θα βοηθήσει πολύ. Νομίζω ότι το βλέπουμε ήδη τώρα ότι ένας οδηγός για να πάει από τη Βασιλίσσης Όλγας στο κέντρο σε ώρα αιχμής, από εκεί που έκανε 15, 20 και 30 λεπτά, κάνει τη διαδρομή σε 10 λεπτά».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Θα αναφέρω τη δική μου άποψη: θεωρώ ότι μόνο με την αστυνόμευση και χωρίς κάποιες άλλες δράσεις είναι δύσκολο να απορροφηθεί ο όγκος των οχημάτων που θα διέλθει μέσα από το πολεοδομικό συγκρότημα. Χρειάζονται κατά πάσα πιθανότητα και άλλα».