Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το  Φεστιβάλ Παιδείας Καλαμαριάς, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11 Απριλίου,αφού έχει καθιερωθεί πλέον ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της πόλης με συμμετοχή των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, οι μαθητές ξεδιπλώνουν τη φαντασία, το ταλέντο και το μεράκι τους παρουσιάζοντας με τον πιο πειστικό τρόπο ένα σωρό όμορφες πινελιές στο θέατρο, στη μουσική, στα εικαστικά και  στο χορό. Και αυτό βέβαια που ευχαριστεί κυρίως  γονείς και δασκάλους, είναι η μεγάλη συμμετοχή που σημειώνεται κάθε χρόνο.

Από την Τρίτη 2 Απριλίου το θεατράκι της οδού Χηλής είχε γεμίσει με παιδικά χαμόγελα, ενέργεια και ζωντάνια για μια εβδομάδα περίπου, καθώς συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον το φετινό 9ο Φεστιβάλ Παιδείας, με τίτλο «Τα παιδιά  δημιουργούν και επικοινωνούν μεταξύ τους», που διοργάνωσε  ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Πρωταγωνιστές  είναι μικροί και μεγάλοι μαθητές, οι οποίοι με τη βοήθεια και υποστήριξη των καθηγητών και των δασκάλων τους παρουσιάζουν στη μαθητική κοινότητα μέσα από τις πολυπληθείς και ποικίλες εκδηλώσεις,  τις καλλιτεχνικές δεξιότητες, τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες τους, το ταλέντο, τη φαντασία τους  και την δημιουργικότητά τους.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν  1.300 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 13 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια  και το ΕΠΑΛ και στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Το φεστιβάλ Παιδείας στηρίζεται αποκλειστικά στη δύναμη της παιδικής φαντασίας, απελευθερώνει την καλλιτεχνική φύση που υπάρχει μέσα τους. Μέσα από διαφορετικές εκφράσεις τέχνης, όπως ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, η ζωγραφική, το θέατρο, και άλλα,  οι μαθητές επικοινωνούν μεταξύ τους και προτείνουν με τη δική τους φωνή, κίνηση και  βλέμμα, μια νεανική οπτική για την κοινωνία και τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε. Επιπλέον μοιράζονται με το κοινό το ταλέντο,  τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και ανησυχίες τους, με τον πλέον δημιουργικό, ευφάνταστο και ευχάριστο τρόπο.

Επίσης στο φουαγιέ και την αίθουσα του θεάτρου σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ  θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών και άλλων δημιουργιών των μαθητών.

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ