Είσαι έτοιμος/η να γίνεις αρχαιολόγος – παλαιοντολόγος και να ανακαλύψεις μυστήρια απολιθώματα που βρίσκονται κρυμμένα στο μουσείο;

;Σε μιάμιση  ώρα τα παιδιά εξοικειώνονται με την επιστήμη της παλαιοντολογίας, μαθαίνουν για τις γεωεπιστήμες, χρησιμοποιούν τον ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίσουν ένα μυστήριο χώρο του μουσείου, αξιοποιώντας τα όσα έμαθαν για να ανασύρουν πιθανά απολιθώματα.

Σημείωση: Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για 1η φορά στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ “EXPLORA 2019”.

Για παιδιά από Β΄ μέχρι Ε΄ Δημοτικού

Αριθμός θέσεων ανά εργαστήρι: 20 παιδιά

Ημερομηνίες: Κυριακή 29/9, ώρες 12:00 και 17:30

Πληροφορίες: Ζωή Καζάκη, 6970527552 (Τρίτη με Παρασκευή, ώρες 10:00-14:00)

 

Tinkering – Μαστορεύω και μαθαίνω!

Εργαστήρια κατασκευών για παιδιά 7 – 12 ετών και τους γονείς τους
…και το εργαστήριο γίνεται οικογενειακή υπόθεση!
Εργαστήρια κατασκευών για παιδιά και τους γονείς τους δημιουργεί το ΝΟΗΣΙΣ ,εγκαινιάζοντας μια νέα κατηγορία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια.

Στο εργαστήριο Tinkering παιδιά και γονείς κάθονται στο ίδιο τραπέζι και ενώνουν τις δυνάμεις τους.Εργάζονται μαζί ως ομάδα για να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους . Όλοι μαζί εργάζονται εξερευνώντας υλικά, εργαλεία και μεθόδους αναπτύσσοντας δεξιότητες που δημιουργούν πραγματικές συνδέσεις με την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική!

Το ΝΟΗΣΙΣ σας καλεί, να περάσετε με την οικογένειά σας 120΄ δημιουργικής απασχόλησης και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας!
Κάθε παιδί που συμμετέχει στο Tinkering, συνοδεύεται υποχρεωτικά από ενήλικα. Ένας ενήλικας μπορεί να συνοδεύσει έως και 2 παιδιά.

Οκτώβριος 2019

Τίτλος εργαστηρίου: Η μηχανή που σχεδιάζει
(Ηλεκτρικά κυκλώματα + μηχανική)

Εξοικειωθείτε με ηλεκτρικά στοιχεία και πειραματιστείτε κατασκευάζοντας τα δικά σας ηλεκτρικά κυκλώματα. Επιλέξτε τα υλικά που σας αρέσουν και τα εργαλεία που σας βολεύουν και κατασκευάστε τη δική σας αυτόματη σχεδιαστική μηχανή! Θα είμαστε εκεί για να σας διευκολύνουμε όταν και όσο εσείς το χρειαστείτε!
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 19/10
Ώρα: 12.00 – 14.00
Διάρκεια: 120΄
Αριθμός συμμετεχόντων: 20
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των επιπέδων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
www.noesis.edu.gr