Η τοποθέτηση σωληνώσεων διανομής φυσικού αερίου με πρόχειρο τρόπο στην οδό Δημ. Γούναρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκαλεί αντιδράσεις από καταστήματα και περιοίκους, που επισημαίνουν κινδύνους όχι μόνο εξαιτίας των “γυμνών” εγκαταστάσεων, αλλά και γιατί έγινε μια απλή επιχωμάτωση του οδοστρώματος με άμμο, κάτι που δυνατόν να προκαλέσει ατυχήματα σε διερχομένους.

Οι αντιδράσεις χθες, Δευτέρα, ήταν αρκετές, κάτι που οδήγησε τον Εκδοτικό Οργανισμό ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση με Δελτίο Τύπου, εκφράζοντας περιοίκους και διερχομένους ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ Α.Ε. ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΠΟΛΥΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Δευτέρα 23  Σεπτεμβρίου 2019

Δελτίο τύπου

Εργοτάξιο κινδύνου στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη!

Εργοτάξιο κινδύνου για τους διερχόμενους πεζούς, τους εργαζόμενους στα κοντινά καταστήματα και τους ενοίκους των γύρω πολυκατοικιών δημιουργήθηκε στον πεζόδρομο της οδού Δημητρίου Γούναρη, από τις εργασίες εργολάβου που φαίνεται ότι συνεργάζεται με την Εταιρεία Διανομής Αερίου.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, το πρωί, ακριβώς μπροστά από το βιβλιοπωλείο του οργανισμού μας, στην οδό Δημητρίου Γούναρη 39, απέναντι από την Καμάρα, ο εργολάβος διάνοιξε ένα σκάμμα, προφανώς για να εγκαταστήσει το σωλήνα διανομής αερίου, το οποίο στην συνέχεια έκλεισε πρόχειρα με άμμο. Σε κάποια σημεία , μάλιστα, έχει αφήσει λακκούβες στην άμμο, με κίνδυνο να σκοντάψουν οι περαστικοί και οι πελάτες των καταστημάτων.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος φαίνεται να είναι το γεγονός ότι μπροστά στην είσοδο της διπλανής οικοδομής ο εργολάβος εγκατέστησε ένα κυτίο διανομής αερίου, το οποίο άφησε ανοικτό με εκτεθειμένες τις σωλήνες και τις βάνες παροχής! Το μόνο μέτρο που έλαβε για την «προστασία» των διερχομένων είναι η αναγραφή μιας προειδοποίησης επάνω σ’ ένα ξύλινο κασόνι : «Προσοχή δοκιμή αερίου μην κουνάτε»! Φυσικά, η προειδοποίηση αυτή, που είναι γραμμένη στα ελληνικά, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από τους δεκάδες τουρίστες που περνούν από το σημείο. Ούτε μπορεί να αποτρέψει κάποιον πολίτη, που χωρίς να προσέξει την επιγραφή, μπορεί να κουνήσει το κασόνι.

Το φαινόμενο του επικίνδυνου εργοταξίου παρατηρείται σ’ έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου οι πιθανότητες να συμβεί ατύχημα είναι αυξημένες. Άραγε γνωρίζει η Εταιρεία Διανομής Αερίου εάν λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας από τους εργολάβους;

Η ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας φαίνεται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες…

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ Α.Ε.