Ένα δείγμα του τρόπου αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων των ασθενεστέρων κοινωνικών τάξεων της χώρας, αλλά και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης είναι η διανομή πορτοκαλιών (!) σε απόρους συμπολίτες μας με ενέργειες Ευρωπαϊκού Ταμείου σε συνεργασία με τον Δήμο.

Έτσι αντιλαμβάνονται την αποκατάσταση της ομαλής διαβίωσης μετά την μεγάλη οικονομική κρίση οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, αλλά και όσοι υιοθετούν τις πολιτικές της παροχής βοηθημάτων και της διανομής  ψίχουλων σε απόρους κατοίκους των πόλεων. Και το χειρότερο είναι ότι για να παραλάβουν τα πορτοκάλια οι άποροι θα πρέπει να προσκομίσουν στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Έκθεσης και κάποια δικαιολογητικά ώστε  να αποδείξουν ότι δικαιούνται να φάνε δωρεάν πορτοκάλια. Εδώ φτάσαμε…

Ιδού η πλήρης ανακοίνωση του Δήμου:

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διανομή πορτοκαλιών του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)»

11 Απρίλιος 2019 – 15:45

Logo-TEBAΟ Δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος – συντονιστής της Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα, στο πλαίσιο της συνέχισης υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», έχει προγραμματίσει τη διανομή πορτοκαλιών για τους δικαιούχους του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 16 και 17 Απριλίου 2019, από ώρα 9:00 έως 13:00 και συγκεκριμένα:

– Τρίτη 16/4/2019: Διανομή 10 κιλών πορτοκαλιών σε κάθε δικαιούχο της  Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, της Γ΄ Δημοτικής  Κοινότητας  και της  Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

– Τετάρτη 17/4/2019: Διανομή 10 κιλών πορτοκαλιών σε κάθε δικαιούχο της Α΄ Κοινότητας, της Ε΄ Κοινότητας  και  της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και  η  ταυτοποίηση των στοιχείων των  περίπου  6.235  δικαιούχων θα γίνει ανά Δημοτική Κοινότητα,  με τη χρήση tablet.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για το σημείο, την ημερομηνία και την ώρα διανομής έγκαιρα (τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα).

Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα ειδοποιηθούν θα πρέπει να προσκομίσουν:

  • την εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ)
  • τον Α.Μ.Κ.Α.
  • την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).

Επίσης οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους καροτσάκι λόγω του βάρους των προϊόντων.

Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ) έως τις 15/03/2019 έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους ώστε να είναι δικαιούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Η επόμενη διανομή του προγράμματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί η διενέργεια του Διεθνούς Διαγωνισμού για  την προμήθεια τροφίμων  και Βασικής Υλικής Συνδρομής του προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».