Στην τελική ευθεία μπαίνει η 87η ΔΕΘ, που στο τελευταίο της τριήμερο καλεί τον κόσμο να περιηγηθεί στα περίπτερά της, να γίνει κομμάτι της εμπειρίας της, αλλά και να ενισχύσει με την επίσκεψή του την πρωτοβουλία της ΔΕΘ-HELEXPO για στήριξη των πλημμυροπαθών και πυροπαθών σε Θεσσαλία και Έβρο αντίστοιχα.

Ανεβασμένο είναι και το πολιτικό ενδιαφέρον λόγω και της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιήσει ομιλία αύριο, Σάββατο, στις 20.15 στο ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ, ενώ την Κυριακή 13,30 θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Ως προς το περιεχόμενο της ΔΕΘ, εννέα εκθεσιακές ενότητες, 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία κι ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα δίνουν τον τόνο και συγκεντρώνουν έντονο ενδιαφέρον

Απόψε, Παρασκευή, στις 21:30 στη σκηνή των Music Events Live ανεβαίνουν ο Κώστας Μακεδόνας -συμμετέχει και η Χριστιάνα Γαλιάτσου- και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Χθες από την ίδια σκηνή η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου (μαζί τους και ο Χάρης Μακρής) επιφύλασσαν στο κοινό ένα μελωδικό ταξίδι με τα τραγούδια τους.

Σήμερα στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας Βουλγαρίας (13)  έως τις 20:00 οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα λαϊκό μουσικό πρόγραμμα γκάιντας από παιδιά, δημοτικά τραγούδια, αλλά και παραστάσεις λαϊκών χορών.

Στο Τουρνουά ποδοσφαίρου ΔΕΘ (5Χ5) με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πανόραμα, έγιναν σήμερα το απόγευμα (19:00-21:00) αγώνες στελεχών-ομάδων από μεγάλες εταιρείες, αλλά και οργανισμούς που παίρνουν μέρος στη ΔΕΘ.

Στις έγινε και η πρώτη επίδειξη μόδας του Thessfashion  με γυναικεία και αντρικά ενδύματα και αξεσουάρ που διοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 16.

Αύριο Σάββατο έρχεται η ώρα του 55ου ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ.  Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνησή του στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την Κυριακή στις 18:00, στο ίδιο σημείο, ο τερματισμός και η απονομή κυπέλλων.

Η 87η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.