O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμενόταν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που συγκαλεί η Διοικούσα Επιτροπή της Θεσσαλονίκης.

 

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως αυτές των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες, ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και του κ. Νίκου Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επρόκειτο να εξεταστεί το θέμα της ύπαρξης πολλών υποψηφίων, που πρόσκεινται  στην πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Θεσσαλονίκης κάτι, που προβληματίζει την ηγεσία του κόμματος. Περισσότερο εστίαζαν στις υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού και του Χάρη Αηδονόπουλου, γνωστών και προβεβλημένων  στελεχών του κόμματος.

Στη σύσκεψη αναμενόταν να γίνουν και εκτιμήσεις για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα των Σκοπίων και την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξαν σκέψεις για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, με στόχο να καθυστερήσει η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά κάτι τέτοιο δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, δεδομένου ότι η κυβέρνηση είχε λάβει πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης, έστω και οριακή, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για ανατροπή των δεδομένων.