Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο ο υποψήφιος δήμαρχος για τον κεντρικό δήμο και επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη”, Σπύρος Βούγιας.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ.Βούγιας υπογράμμισε πως ο Μπουτάρης «θα έχει τη στήριξή μας μέχρι την τελευταία ημέρα της διοίκησής του, καθώς εκκρεμούν σημαντικά έργα ανάπλασης στην πόλη».
Είπε πως στη διάρκεια της θεσμικής συνάντησης που είχαν θυμήθηκαν την 30χρονη πολιτική τους ιστορία και τις εκλογές του 2010, όταν ο Μπουτάρης εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης με διαφορά λίγων ψήφων από τον Κώστα Γκιουλέκα.
«Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια άλλαξε επίπεδο και ο πήχης ανέβηκε ψηλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας, προσθέτοντας πως η παράταξη του «έχει ταυτόσημη θέση με την διοικούσα παράταξη, ίδια λογική και ίδια προσέγγιση στα θέματα» και «μπορεί να αποτελέσει εγγυητή της συνέχειας της “Πρωτοβουλίας”».
Από τη δική του πλευρά,  ο Μπουτάρης ανέφερε πως με τον Σπύρο Βούγια υπάρχει κοινή πορεία στη διαχείριση των ζητημάτων της πόλης. Συμπλήρωσε πως η παράταξη «Πρωτοβουλία» είναι μια «ιδέα που ξεκίνησε από τη διάθεση κάποιων ανθρώπων να αλλάξει η πόλη και άλλαξε. Αυτό το έχουν παραδεχτεί ο Σπύρος Βούγιας, ο Νίκος Ταχιάος και η Κατερίνα Νοτοπούλου και έχουν υπογραμμίσει πως αυτή η αντίληψη θα συνεχιστεί».
«Η “Πρωτοβουλία” δεν είναι οργανισμός ή κόμμα για να έχουμε αυστηρές διαδικασίες υποταγής σε κελεύσματα του αρχηγού. Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει κι εγώ δεν μπορώ να επιβάλλω σε κανέναν να ακολουθήσει κάτι. Μπορώ όμως να πω ότι ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει συνεργασίες» είπε ο δήμαρχος.
Πρόσθεσε δε πως η υποψήφια δήμαρχος που αναδείχθηκε από τις εκλογικές διαδικασίες της «Πρωτοβουλίας», Καλυψώ Γούλα, μπορεί να βρει κοινά σημεία συνεργασίας με τον κ. Βούγια ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Τέλος, ευχήθηκε στον επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» διψήφια νούμερα, για να μπορέσει να διεκδικήσει τη δημαρχία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ