Αποκαθίσταται σταδιακά η αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, καθώς  λίγο μετά το μεσημέρι άρχισαν  να κυκλοφορούν μερικά από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν τις βασικές γραμμές , αφού καθαρίστηκαν οι δρόμοι και έγιναν προσβάσιμοι.

 

Συγκεκριμένα  άρχισαν να λειτουργούν οι γραμμές 27 (Σταυρούπολη), 28 (Συκιές-Παπαγεωργίου), 32 (Αριστοτέλους- Εύοσμος), 57 (Ασβεστοχώρι-Παπανικολάου), 12 (Τούμπα), 25 (Νεάπολη), 31 (Βούλγαρη-ΚΤΕΛ) και οι κεντρικές  γραμμές στο 3Κ, 2Κ, καθώς και η γραμμή 5 της Νέας Κρήνης και η 6 της Καλαμαριάς.

Λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είχαν μείνει ακινητοποιημένα από το πρωί και ο Οργανισμός περίμενε να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια και τον πάγο οι δήμοι και η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να τα θέσει στην κυκλοφορία.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης ήδη έχουν ξεκινήσει από τα αμαξοστάσια τα λεωφορεία των γραμμών 2Κ, 3Κ, 27,28, 32 και το 57  μέσω του οποίου υπάρχει πρόσβαση στο νοσοκομείο Παπανικολάου, και σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία και άλλα άλλες γραμμές.

Ο ΟΑΣΘ θα προβεί σε νεότερη ενημέρωση για το τι θα γίνει με τα υπόλοιπα δρομολόγια. «Κάνουμε προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία. Αν οι δήμοι ανοίξουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να μπορούν να επιβιβαστούν οι επιβάτες τότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Παναγιωτίδης.

 

Διαψεύδει η Περιφέρεια

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι τα λεωφορεία παρέμεναν ακινητοποιημένα, ύστερα από υπόδειξη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αργότερα όμως η Περιφέρεια διέψευσε κάτι τέτοιο και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζει:

“Σχετικά με την απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι ουδέποτε έδωσε ή εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων. Η απόφαση να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία είναι αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ. Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κίνησης των αστικών λεωφορείων, η Περιφέρεια φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού”.