Δύο σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν συναυλία και θεατρικό έργο τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων, δίνοντας την ευκαιρία να επισκεφθούν οι πολίτες τους χώρους του έργου και να μεταφερθεί έως κι εκεί το εορταστικό κλίμα .

 

Η συναυλία πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ενώ έπεται το θεατρικό του ΚΘΒΕ στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ συμμετέχει και ο Δήμος Καλαμαριάς, δείχνοντας αρμονική σχέση συνεργασίας με τους εν λόγω φορείς. Οπωσδήποτε οι εκδηλώσεις πολιτισμού είναι ευπρόσδεκτες και επιθυμία όλων είναι να διαχέεται στην πόλη η εορταστική ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες.

Αρκετοί πολίτες όμως έλεγαν ότι καλά θα ήταν να δώσουν οι αρμόδιοι έμφαση στην ολοκλήρωση των έργων, ιδίως στο σημείο, όπου δίνεται η συναυλία, καθώς εδώ και χρόνια έχει αποκοπεί η οδός Μεταμορφώσεως με επιπτώσεις στην κίνηση των καταστημάτων και ταλαιπωρία των οδηγών. “Καλές οι φιέστες και τα επικοινωνιακά ευρήματα, αλλά ο κόσμος θέλει να λυθούν τα προβλήματά του και να αποκτήσει επιτέλους Μετρό, γιατί η ταλαιπωρία με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι άνευ προηγουμένου”, σημείωνε ένας από τους πολίτες, που διερχόταν μετ΄εμποδίων από την οδό Πόντου προς την Μεταμορφώσεως.

Η οργάνωση της εορταστικής συναυλίας , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, γίνεται από την Αττικό Μετρό Α.Ε. και τον Δήμο Καλαμαριάς και πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Σταθμό «Καλαμαριά», της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης (είσοδος από την οδό Μεταμορφώσεως). Εκεί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδίας Δήμου Καλαμαριάς πρόκειται να εκτελέσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Σολίστ η μέτζο σοπράνο Θάλεια Μαυρίδου.
Διευθύνει ο Ιωάννης Κούκας.

Διευκρινίζεται ότι η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε ενήλικες και όσοι θελήσουν να την παρακολουθήσουν, καλούνται να φροντίσουν για κατάλληλα υποδήματα, καθώς η συναυλία θα γίνει μέσα σε εργοτάξιο.

Εδώ η πρόσκληση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πρόεδρος της  Αττικό Μετρό Α.Ε. Kαθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος
Και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης
σας προσκαλούν
σε μια εορταστική συναυλία
της Φιλαρμονικής Ορχήστρας &της Μεικτής Χορωδίας Δήμου Καλαμαριάς
με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12.00
στο Σταθμό «Καλαμαριά»,
της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης
(είσοδος από την οδό Μεταμορφώσεως).