Με τον Σπύρο Βούγια υποψήφιο για τον δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου σε πνεύμα συνεργασίας και σύνθημα “ΜΑΖΙ για τη Θεσσαλονίκη” προχωρά ο συνδυασμός “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανακοινώθηκε στην πρώτη εκδήλωσή του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αλέξανδρος”.

 

 

Οι επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης ανακοίνωσαν ότι ο πρώτος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Νυφούδης μίλησε για την αναγκαιότητα να είναι επικεφαλής του σχήματος ο Σπύρος Βούγιας, τονίζοντας ότι έχει τα χαρακτηριστικά για να συνθέσει τον χώρο με στόχο τη νίκη του δημοκρατικού μετώπου.

“Η πόλη δεν πρέπει να γυρίσει πίσω. Έχουμε σχέδιο, γνωρίζουμε την πόλη. Θα πορευθούμε με επίκεντρο τον πολίτη και το σεβασμό στον δημόσιο χώρο” υπογράμμισε ο Σπύρος Βούγιας και ανέφερε ότι ο συνδυασμός “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” διεκδικεί μεταξύ άλλων καλύτερες συγκοινωνίες και αναβάθμιση των υπηρεσιών.

“Η καμπάνια δεν θα περιοριστεί στο “Βούγιας δήμαρχος”. Είμαστε δύο άνθρωποι που συνεργαζόμαστε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το λογότυπο και ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πρώτων 15 πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ανάρτηση για όραμα και συνεκτικό σχέδιο

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο F.B. ο Σπύρος Βούγιας σηημειώνει:

ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
Με δεδομένες τις πρώτες οργανωτικές δυσκολίες, σε ένα γεμάτο δραστηριότητες πρωινό Σαββάτου, πήγαμε πολύ καλά. Θεατρική, σφιχτή σκηνοθεσία, υπέροχα- κατά γενική ομολογία- γραφιστικά, γρήγορα και περιεκτικά βίντεο για τις σύγχρονες πόλεις και το θέμα “Θέλουμε να γυρίσουν” για τα παιδιά μας που έφυγαν έξω.
Μοιράσαμε το πρώτο μας φυλλάδιο “Ένα όραμα για την επόμενη Θεσσαλονίκη” που περιλαμβάνει το συνεκτικό μας σχέδιο για την πόλη. Ο Νίκος ξεκαθάρισε με αξιοπρέπεια, ήθος και γενναιότητα το θέμα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου κι εγώ δεσμεύτηκα πως η εναλλακτική “δίδυμη” υποψηφιότητα θα διατηρηθεί ως το τέλος, δείγμα μιας διαφορετικής αντίληψης για τη συνεργασία.
Μιλήσαμε ακόμα για την προοπτική σύγκλισης των συγγενών μη κομματικών δημοτικών παρατάξεων και παρουσιάσαμε τον λογότυπο του συνδυασμού “Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη” και του κεντρικού μας συνθήματος “Μαζί για τη Θεσσαλονίκη”.

Δώσαμε τέλος τα ονόματα των 15 πρώτων υποψηφίων, όλων σχεδόν, νέων, άξιων και καταξιωμένων συμπολιτών μας.
Και συνεχίζουμε!

 

Λύπη Μπουτάρη για τα κόμματα

Τη “λύπη του για τα κομματικά χρίσματα” με αφορμή τις εξελίξεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 εξέφρασε μέσω Twitter ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε σχόλιό του ο κ. Μπουτάρης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Λυπάμαι που τα κόμματα επιστρέφουν σε τακτικές του παρελθόντος και επιμένουν σε χρίσματα, προσπαθώντας να χειραγωγήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση”.