Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες, ζητώντας επίλυση των προβλημάτων στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Φυσικού, Ιατρικής του ΑΠΘ, Συλλόγων Συνταξιούχων και συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου και οργάνωσαν συλλογή υπογραφών με αίτημα γρήγορη, ασφαλή και φθηνή αστική μετακίνηση.

Μέλη των φοιτητικών συλλόγων τόνισαν ότι με τη συνεχή μείωση των δρομολογίων καθημερινά και τις μεγάλες καθυστερήσεις τις ώρες αιχμής η διαδικασία μετακίνησης προς και από τις Σχολές έχει γίνει μία αβίωτη κατάσταση και κάλεσαν τον κόσμο της πόλης να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει αύξηση των δρομολογίων, ασφαλή μετακίνηση, χωρίς βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει, δωρεάν για φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους στον χώρο δουλειάς.
Εκπροσωπώντας τους 14 δημάρχους των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου εξέφρασε διαμαρτυρία για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες η οποία, όπως τόνισε, βαίνει προς το χειρότερο.

Κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δεν πάει άλλο η ταλαιπωρία- λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία», οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας και μέσω της πλατείας Αριστοτέλους έφθασαν στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα ακολουθήσει σύσκεψη της Πρωτοβουλίας με αντικείμενο τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.
Νωρίτερα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα, στην Άνω Τούμπα και στο δημαρχείο Ευόσμου

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ