Άνοιγμα προς τους Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, ιδρυτικά στελέχη της “Πρωτοβουλίας για την Θεσσαλονίκη” έκαναν ο Σπύρος Βούγιας και ο Νίκος Νυφούδης της “Πολη-χρωμης Θεσσαλονίκης” σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία και άλλων μελών των δύο κινήσεων.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, κάτι που θεωρείται μια θετική κίνηση για την Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι όλοι έχουν δώσει δείγματα γραφής στο χώρο της αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα της πόλης και έχουν προτάσεις και σχέδια για την αναβάθμιση της ζωής των Θεσσαλονικέων, αλλά και για να βγει προς τα έξω ένα καλύτερο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση των Βούγια και Νυφούδη έγινε  με τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Αβαρλή, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, Γιώργο Αρβανίτη και Μόνικα Αϊβάζογλου, οι οποίοι συγκροτούν την «Κίνηση των 5». Οι Π. Αβραμόπουλος και Α. Κουράκης αποτέλεσαν τον στενό πυρήνα των αρχικών συνεργατών του Γιάννη Μπουτάρη, αλλά αργότερα διαφώνησαν και διαχώρισαν την θέση τους, επικρίνοντας τον δήμαρχο για συγκεντρωτισμό και έλλειψη ανοιχτών διαδικασιών στην παράταξη της “Πρωτοβουλίας”.

Στην σημερινή συνάντηση (Πέμπτη) οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να μείνουν μακριά από κομματικές υποψηφιότητες καθώς προτεραιότητα έχει η πόλη και όχι οι επιδιώξεις των κομμάτων.

Παράλληλα συμφώνησαν ότι στόχος θα πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος ικανού να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία και συμφωνούμε σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη», ανέφερε στο ethnos.gr ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής μετά το τέλος της συνάντησης. Από την άλλη πλευρά οι Βούγιας  και Νυφούδης τόνισαν ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει κατακερματισμός του χώρου της κεντροαριστεράς αλά να επιτευχθεί συνένωση δυνάμεων ώστε ο χώρος να εκπροσωπηθεί με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

 

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ – ΝΥΦΟΥΔΗ

Σε ανάρτησή του στο FACEBOOK ο Σπύρος Βούγιας αναφέρεται σε μια ευρεία συνάντηση, που έγινε την Τετάρτη με στελέχη του συνδυασμού “Πολη-χρωμη Θεσσαλονίκη”, σημειώνοντας τα εξής:

“Χθες το βράδυ, στο φιλόξενο και ατμοσφαιρικό “Ανφαν γκατέ”, μέσα στο Τελλόγλειο Μουσείο, μαζεύτήκαμε για ένα κρασί γνωριμίας και ζεστή κουβέντα με τους πρώτους 40 εν δυνάμει υποψηφίους του δημοτικού συνδυασμού που συγκροτούμε μαζί με τον Νίκο Νυφούδη.
Ολοι άξιοι, δραστήριοι και ευαίσθητοι άνθρωποι, από διαφορετικές ηλικίες και επαγγέλματα, που εμπλέκονται (οι περισσότεροι) για πρώτη φορά σε μια πολιτική περιπέτεια, ρωτούσαν εμας, τους πιο έμπειρους, για τη διαδικασία, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες αλλά, κυρίως, για τις θέσεις και το όραμά μας για την πόλη.
Πιστεύω πως οι απαντήσεις που δώσαμε, κάλυψαν τις απορίες και τις όποιες ανησυχίες τους και τους έπεισαν πως, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα (που, πάντως, προμηνύεται εξαιρετικό), θα ζήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ποιοτική συλλογική εμπειρία.
Η παρουσίαση των πρώτων 25-30 υποψηφίων, μαζί με το όνομα και το σήμα του συνδυασμού και το όραμα της παράταξής μας για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης μέρας, θα γίνει σε ανοιχτή συγκέντρωση στον κινηματογράφο “Αλέξανδρος” το Σάββατο 15/12, στις 11.30 το πρωί.”

ΒΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

Ο Σπύρος Βουγια σε προηγούμενη  ανάρτησή του είχε αναφέρει τα εξής για τον Γιάννη Μπουτάρη:

MΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
Ηταν λογικό και αναμενόμενο. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αποφάσισε τελικά να μην είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του Μαϊου 2019, ανοίγοντας το δρόμο στις εξελίξεις, τις νέες συνθέσεις και τις καινούργιες προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη.
Δεν είναι τώρα η ώρα για έναν δίκαιο και νηφάλιο απολογισμό. Που θα αξιολογήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την ιδιαίτερα σημαντική και πολυεπίπεδη προσφορά αυτού του ανθρώπου τα τελευταία 8 χρόνια αλλά και τα αίτια της αναποτελεσματικότητας σε βασικά θέματα της καθημερινότητας, στη διάρκεια, κυρίως, της δεύτερης τετραετίας. Συνολικά, όμως, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά μου, ως φόρο τιμής σε μια πολιτική και προσωπική σχέση (με πολλές, είναι αλήθεια, αναταράξεις), οφείλω να υποσχεθώ πως θα συνεχίσω την προσπάθεια για μια βιώσιμη και λειτουργική πόλη που ξεκινήσαμε μαζί πριν 30 χρόνια με την Ενωση Πολιτών Θεσσαλονίκης. Και πως, με τον στενό μου συνεργάτη Νίκο Νυφούδη και την δημοτική μας παράταξη “Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη”, θα επιδιώξουμε να αποτελέσουμε συνέχεια αλλά και τομή της “Πρωτοβουλίας”, που τάραξε τόσο δημιουργικά τα βαλτωμένα νερά της πόλης.