ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÅÊÊÅÍÙÈÇÊÅ ÔÏ ÄÉÊÁÓÔÉÊÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÅÔÁ ÁÐÏ ÁÐÅÉËÇÔÉÊÏ ÔÇËÅÖÙÍÇÌÁ ÃÉÁ ÔÏÐÏÈÅÔÇÓÇ ÅÊÑÇÊÔÉÊÏÕ ÌÇ×ÁÍÉÓÌÏÕ

Ένα από τα πιο “φορτωμένα” από κυκλοφοριακής πλευράς σημεία της Θεσσαλονίκης είναι αυτό μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, όπου καθημερινά επικρατεί κομφούζιο με παράνομα σταθμευμένα ι.χ. , με ταξί, μηχανάκια, περιπολικά, “κλούβες” της αστυνομίας, φορτηγά  μεταφοράς τροφίμων και πεζούς, που προσπαθούν να περάσουν από τη μία πλευρά στην άλλη.

 

Η παρανομία που επικρατεί μπροστά στο “ναό της Θέμιδος” δεν έχει προηγούμενο, αφού ουδείς ενδιαφέρεται για την εφαρμογή στοιχειωδών διατάξεων του νόμου, δοθέντος ότι εισαγγελείς, δικαστές και δικηγόροι τρέχουν βιαστικά να ασχοληθούν με τις δικογραφίες τους, έχοντας αλλού το μυαλό, έστω και αν δυσκολεύονται να περάσουν ανάμεσα από τα διπλο-τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Τώρα όμως η εικόνα πρόκειται να αλλάξει, όπως ελπίζουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η διοίκηση του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αλλάζει όψη. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στη δημιουργία διάβασης για πεζούς, ενώ μετακινείται η πιάτσα των ταξί και δημιουργούνται νέοι χώροι στάθμευσης.
Οι παραπάνω αλλαγές θα αρχίσουν να υλοποιούνται έως το τέλος του έτους, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με την πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, Καλλιρόη Χειμαριού.
Σύμφωνα με το τοπογραφικό σχέδιο που παρέδωσε ο δήμαρχος, μπροστά ακριβώς από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων θα δημιουργηθεί διάβαση για τους πεζούς. Επιπλέον, η πιάτσα των ταξί θα μεταφερθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο (αριστερά όπως κινούνται τα οχήματα) και στο σημείο εκείνο θα υπάρξει πρόβλεψη για τη στάθμευση των δικύκλων. Ακόμη, δημιουργούνται δύο χώροι στάθμευσης για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ τις δικές τους θέσεις πάρκινγκ θα έχουν πλέον τα άτομα με αναπηρία.
Όπως έγινε γνωστό, πολλές από τις παραπάνω αλλαγές αποτέλεσαν κατά το παρελθόν προτάσεις των Δικαστικών Αρχών της πόλης και υιοθετούνται τώρα από τη διοίκηση του κεντρικού Δήμου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ