Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια έγιναν δεκτές οι πληροφορίες για την πρόταση, που έγινε στον δήμαρχο Πυλαίας – Πανοράματος – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη από την Νέα Δημοκρατία για να είναι υποψήφιος στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Ο κ. Καϊτεζίδης είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και όλα δείχνουν ότι θα αποδεχθεί την πρόταση. Ο επί 20ετία δήμαρχος Πανοράματος (και τώρα Πυλαίας – Χορτιάτη) είναι ιδιαίτερα συμπαθής, παρουσιάζει έργο με σοβαρότητα και σεμνότητα, δείχνει συνέπεια και αποφεύγει τις βαρύγδουπες υποσχέσεις.

Οι πληροφορίες για την υποψηφιότητά του επιβεβαιώνονται, όπως γράφει στο Protagon.gr, η Χριστίνα Ταχιάου.

Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται και τα εξής για τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη:

“Το όνομά του είχε ακουστεί, κάποια στιγμή, στη λίστα των υποψηφίων, αλλά για λίγο και όχι με ένταση. Η προσοχή δόθηκε σε άλλα ονόματα και μόλις το μεσημέρι της Τρίτης κυκλοφόρησε η είδηση ότι όλα είναι έτοιμα για την ανακοίνωση. «Μπουτάρη, σε ψάχνω…»

Ο ίδιος ο κ. Καϊτεζίδης επιβεβαίωσε στο Protagon ότι έχει δεχτεί πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι δέχεται «εφόσον μια τέτοια προσπάθεια έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά με σκοπό να ενώσει τη Θεσσαλονίκη». Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Πειραιώς.

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι συνυφασμένος με το αξίωμα του δημάρχου. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 1994 στο δήμο Πανοράματος και δήμαρχος για πρώτη φορά το 1998. Επανεξελέγη πανηγυρικά στις εκλογές του 2002 με το αστρονομικό ποσοστό του 79,6% και ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη περίοδο το 2006 με το θριαμβευτικό 74,35%. Μετά το Ν. 3852/2010 (Νόμος του Καλλικράτη), που καθιέρωσε τη διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση εκλέχθηκε για 4η συνεχόμενη θητεία πρώτος ιστορικός δήμαρχος στο μεγάλο ενιαίο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα συγκεντρώνοντας στις εκλογές του 2010 ποσοστό 56,93 % από τον α’ γύρο. Στις εκλογές της 18ης Μαϊου 2014, στο δεύτερο κύκλο του Καλλικράτη στον ενιαίο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, επανεξελέγη δήμαρχος για 5η συνεχόμενη θητεία, συγκεντρώνοντας από τον α΄ γύρο το εντυπωσιακό 64,27%, από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά σε ολόκληρη τη χώρα και ανεβάζοντας κατά 8 περίπου ποσοστιαίες μονάδες τα εκλογικά του ποσοστά.

Είναι Πόντιος, γέννημα θρέμμα Πανοραμίτης. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο. Από το 1985 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου με ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες του Δ.Σ.Θ. και σε επιτροπές του, όπως αυτή της επιμόρφωσης Νέων Δικηγόρων και την επιτροπή Δεοντολογίας. Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων από εγχώριους συλλόγους, διεθνείς θεσμούς και δημάρχους πόλεων της Ευρώπης για το πολιτικό, αθλητικό και κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία, για το ήθος και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και για την προώθηση του ευρωπαϊκού οράματος στις δράσεις και τις πολιτικές του δήμου.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αγάπη Μουσαφείρη και πατέρας ενός αγοριού, του Ορέστη, ηλικίας 24 ετών, απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. text Τι θα διαλυθεί πρώτο; Η Κυβέρνηση ή οι ΑΝΕΛ;

Πηγή: Protagon.gr