Περιγράφοντάς τον ως άνθρωπο νέο, με όραμα για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος και έχει παντρευτεί την ανεψιά του Ιβάν Σαββίδη.

 

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ μίλησε στην εκπομπή «Mea Culpa» και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τα σενάρια που την θέλουν να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπαμιμίκου «βλέπει» η Έλενα Ράπτη τον ιδανικό υποψήφιο για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή «Mea Culpa», με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης διέψευσε τα σενάρια που την θέλουν να διεκδικεί τη δημαρχία της πόλης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Επιπρόσθετα, προέκρινε την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα να επιθυμεί να διεκδικήσει, ως ανεξάρτητος, τον δημαρχιακό θώκο που κατέχει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Η κυρία Ράπτη προέκρινε τον κ. Παπαμιμίκο, περιγράφοντάς τον ως άνθρωπο νέο, με όραμα για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι δικηγόρος,  πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατία.

Κάνοντας αλλαγές στην προσωπική του ζωή πριν από δυο χρόνια παντρεύτηκε την Σόνια Σαββίδη, ανεψιά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα έκανε το μεγάλο επαγγελματικό βήμα, ιδρύοντας την Rhetor, μια σύγχρονη δικηγορική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “iefimerida.gr”, η  Rhetor είναι μια εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων νομικών υπηρεσιών, που οραματίσθηκαν ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο επίσης δικηγόρος Δημήτρης Ζάχος, μια δικηγορική εταιρεία η οποία πλέον πλαισιώνεται από περίπου 15 εξειδικευμένους συνεργάτες και φίλους και έχει ανοίξει γραφεία και στην Αθήνα.