Συνεχίζουν και αύριο (Παρασκευή) τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό αποφάσισε  να προχωρήσει σε νέα στάση εργασίας αύριο, (Παρασκευή 5 Οκτωβρίου), από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 19.00, έως το πέρας της βάρδιας. Έτσι, στην πόλη θα κυκλοφορούν λεωφορεία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6 και 7 Οκτωβρίου) τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι το συνδικάτο θα συνεδριάσει πάλι, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αντιδρούν στην τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε στη Βουλή και καταγγέλλουν – με ανακοίνωσή τους –  “τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών”.

Την απόσυρση της τροπολογίας  ζητά ΤΟ ΕΚΘ

Την απόσυρση της “απαράδεκτης” -όπως τη χαρακτηρίζει- τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών για τον μητροπολιτικό σχεδιασμό των αστικών μεταφορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητά, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Παράλληλα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). “Το αρμόδιο υπουργείο ας προωθήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και ας εγκαταλείψει επιτέλους τις απαράδεκτες πρακτικές του, που δημιουργούν ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει το επιβατικό κοινό” τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.