Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18.30’ στο βιβλιοπωλείο – πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα). Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς.

 

 Το βιβλίο του Νίκου Δημαρά με τίτλο «Δημοσιογραφικά Παρασκήνια» (εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία) θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18.30’ στο βιβλιοπωλείο πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα). Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς.

Το βιβλίο, από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, τον περασμένο Αύγουστο, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από το δημοσιογραφικό κόσμο, απέσπασε πλήθος θετικών κριτικών στον τύπο ενώ ο συγγραφέας εκλήθη από μεγάλο αριθμό ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων για να μιλήσει σχετικά με το έργο του. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανέκδοτα, μαργαριτάρια, περίεργα στιγμιότυπα, πλάκες και φάρσες με τον Γιάννη Κυριακίδη και την «άτακτη παρέα» της Τσιμισκή, ψέματα και αλήθειες για το συγκρότημα Βελλίδη, ραδιοφωνικές παρέες της Θεσσαλονίκης, το φεστιβάλ τραγουδιού, αποστολές εξωτερικού…

Το βιβλίο είναι ταυτόχρονα κι ένα λεύκωμα φωτογραφιών από γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δεκαετίες και καταγράφηκαν στις σελίδες των τοπικών εφημερίδων από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ της εποχής.

«Επιλέξαμε τελικά τα Δημοσιογραφικά παρασκήνια για να σηματοδοτήσουμε από τη μια πλευρά την περιγραφή της δημοσιογραφικής ζωής, πίσω από τη βιτρίνα, δίνοντας σημασία και στη σοβαρή της πτυχή και από την άλλη να αποδώσουμε με χιούμορ τα όσα βιώναμε τις ημέρες και τις νύχτες της δύσκολης και βασανιστικής δουλειάς μας, που όμως την ελαφρύναμε, κάνοντας φάρσες και πλάκες», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας Νίκος Δημαράς, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου και εξηγεί ότι «είναι σαν να κάνουμε μια ακτινογραφία της δημοσιογραφικής ζωής για μισό αιώνα, όχι μόνο για να ξαναφέρουμε λίγα χαμόγελα στα χείλη, αλλά και για να αφήσουμε να αναδυθούν μέσα από τα κείμενα κάποια συμπεράσματα και μηνύματα προς τις νέες δημοσιογραφικές γενιές, ώστε να κρατήσουν ψηλά το ήθος, το μεράκι, την αγάπη και την αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες αυτού του λειτουργήματος».

Το βιβλίο, όπως αναφέρει στο σημείωμα του ο εκδότης Αντώνης Μαλλιάρης «αποτελεί κι ένα ιστορικό ντοκουμέντο, διότι παρουσιάζει στις σελίδες του, με γλαφυρό τρόπο, την ιστορία του τύπου της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων που υπηρέτησαν –με αξιοπιστία, αγάπη, ζήλο και μεράκι – τα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας».

 ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ