Το πρώτο και μοναδικό θεματικό πάρκο ελληνικής μυθολογίας, οι «12 Άθλοι του Ηρακλή», ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου τις «πύλες» του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να «ταξιδέψει» τους μικρούς και μεγάλους φίλους του σε μία εποχή ηρώων και μυθικών τεράτων.

 

Στο περίπτερο 1 και σε επιφάνεια 2.500 τμ., οι «12 Άθλοι του Ηρακλή» θα αποτελέσουν ένα ιδιαίτερο πάρκο που θα προσφέρει μια ανεπανάληπτη, βιωματική, διδακτική και διαδραστικά συναρπαστική εμπειρία!

Σε έναν παραμυθένια θεματοποιημένο χώρο, με τεράστια ρομποτικά ομοιώματα με κίνηση και ήχους, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, τότε που ο Ηρακλής πρωταγωνιστούσε πραγματοποιώντας τους άθλους του. Το θεματικό πάρκο θα έχει έντονα ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Πέρα από την αναμφισβήτητη σύνδεση του με τη διδακτέα σχολική ύλη, το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής ομάδας που το υποστηρίζει, εξασφαλίζει την ιστορική και επιστημονική εγκυρότητα του νέου μυθολογικού πάρκου.

Η παραγωγή του πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo, τους Dream Workers και την Εksagon Exhibitions, ενώ δίνει συνέχεια στην επιτυχία των θεματικών πάρκων του εθνικού εκθεσιακού φορέα που λειτούργησαν μέχρι στιγμής, και είναι το Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας, οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά και το Πάρκο των Δεινοσαύρων.

Οι τιμές των εισιτηρίων, είναι στα 7 ευρώ η γενική είσοδος, στα 22 ευρώ το οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά), στα 6 ευρώ για τα οργανωμένα groups και τις  σχολικές εκδρομές και στα 4 ευρώ (μόνο Παρασκευή και με επίδειξη κάρτας ανεργίας), για τους ανέργους. Τα παιδιά κάτω των τριών χρόνων, εισέρχονται δωρεάν στο μυθολογικό πάρκο.

Για τους επισκέπτες του πάρκου προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ, ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 13:00,  Παρασκευή 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 –  20:00  και Κυριακή 11:00- 19:00.
ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ-HELEXPO