Ενημέρωση του υφυπουργού Γιώργου Δημαρά για τα προβλήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παύλου Μελά. Τεράστιες προσπάθειες για καλύτερο περιβάλλον, αλλά και πολλά εμπόδια.-

 

Στα στρατόπεδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και Καρατάσιου, περιόδευσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων, από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και από τον Αντιδήμαρχο Σάκη Λαζαρίδη.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης παρουσίασαν στον υφυπουργό, στον βουλευτή Γιάννη Τσιρώνη και στα άλλα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια αξιοποίησης των χώρων αυτών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ζήτησαν την συμβολή τους για ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών εμποδίων  και μιας σειράς άλλων προβλημάτων.

Στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες για αξιοποίηση και χρήση από τους πολίτες, αλλά σε αυτό του Καρατάσιου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δοθέντος ότι δεν έχει γίνει παραχώρηση και ο χώρος καταλαμβάνεται αυθαιρέτως από διάφορα σωματεία ή από ομάδες για άθληση, δίνοντας την εικόνα “ξέφραγου  αμπελιού”.

Την ίδια ώρα οι νέοι της περιοχής, που συμμετέχουν σε προγράμματα και σε θεματικές ενότητες, που υλοποιούνται ή στηρίζονται από τον Δήμο και άλλους φορείς με πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα και σημαντικές δυσκολίες. Σε αυτά τα προγράμματα αναφέρθηκε μια μαθήτρια, που πλησίασε τον υφυπουργό περιβάλλοντος και ζήτησε να την ακούσει, μεταφέροντας την αγωνία  συμμαθητών της και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παύλου Μελά αναφέρθηκαν και σε ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τους πολίτες, αποτελώντας και κίνδυνο για την υγεία τους. Πρόκειται για 40 τόνους φύλλων και άλλων υλικών αμιάντου, που παραμένουν σε εγκαταστάσεις παλιού – εγκαταλειμμένου εργοστασίου και των οποίων η απομάκρυνση προσκρούει σε πολλά εμπόδια.  Ο κ. Δημαράς υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Δεμουρτζίδης και Λαζαρίδης συνόδευσαν τον υφυπουργό, το κλιμάκιο των Οικολόγων και υπηρεσιακούς παράγοντες στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας, όπου διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία του και δόθηκαν πληροφορίες για τις εκεί ανάγκες. Ανάμεσα στα ζητήματα, που εκκρεμούν είναι και αυτά των προσωρινών συμβάσεων για ορισμένους εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται σε αγωνία για το μέλλον τους.

Τέλος ο κ. Δημαράς ξεναγήθηκε στο χώρο, όπου θα δημιουργηθεί το πρώτο Πράσινο Σημείο στην περιοχή της Ευκαρπίας για την διαλογή υλικών και την εφαρμογή σύγχρονων μορφών περιβαλλοντικής διαχείρισης. Το σημείο είναι εξαιρετικό, κάτω από τις πλαγιές των γύρω λόφων, που σε μεγάλο ποσοστό έχουν δεντροφυτευτεί  και αποτελούν πνεύμονα πρασίνου για την πολύπαθη δυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.