Ακούει προτάσεις και μεταφέρει επεξεργασμένες θέσεις με συγκεκριμένους στόχους για την οικονομία και την ανάπτυξη, με ρεαλισμό και σε συνάρτηση με το διεθνές περιβάλλον.-

 

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ενόψει της παρουσίας του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει από το πρωί σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας, καθώς και με εκπροσώπους επιμελητηρίων, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο «Lazart».

“Να δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα”

Άλλωστε σε συνάντησή του με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην τακτική του κ. Τσίπρα για εξαγγελίες από την Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε:

“Η Θεσσαλονίκη, εξάλλου, προσφέρεται για τέτοιου είδους πρακτικές -ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό. Μια ακατάσχετη παροχολογία σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κατάσταση που σας περιέγραψα στην εισαγωγή, θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τις αγορές κεφαλαίου, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για την ελληνική δημοκρατία, κατά συνέπεια θα αυξήσει και το κόστος δανεισμού για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα σε μια τέτοια πρακτική.

Αυτά τα οποία θα πούμε θα είναι λίγα, θα είναι συγκεκριμένα, θα είναι κοστολογημένα και θα είναι πράγματα τα οποία γίνονται. Σκοπός  μας είναι να δώσουμε ελπίδα, αλλά ρεαλιστική ελπίδα. Η χώρα πραγματικά μπορεί να ξεφύγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο μέσα από μια επανάσταση σημαντικών διαφορετικών μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν θα ξεφύγει εάν αναπαράγουμε τα ψέματα και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος. Θεωρώ ότι έχουμε όλοι μας -και εσείς ως κοινωνικοί εταίροι- την ευθύνη να σταθούμε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με υπευθυνότητα, μακριά από μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις. Και με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης, όπως γνωρίζω ότι υπάρχει ανάμεσα σας, να καταλήξουμε σε πολιτικές οι οποίες είναι χρήσιμες για τον κόσμο της εργασίας και τον κόσμο των επιχειρήσεων, εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές.”