Οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και όχι μόνο να προσέχουν, αποφεύγοντας να πετούν αποτσίγαρα από τα αυτοκίνητα και να ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, αλλά να συμπαραταχθούν μαζί με εθελοντικές οργανώσεις στην εκστρατεία καθαρισμού με τον Δήμο και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης.-

 

Με αφορμή την έναρξη εκστρατείας για καθαρισμό του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης πολλοί πολίτες και εκπρόσωποι φορέων απευθύνουν εκκλήσεις για την επίδειξη υπεύθυνης συμπεριφοράς από όλους, ώστε να προστατεύσουμε το Σέιχ Σου και να αποτρέψουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι παλιότεροι θυμούνται την μεγάλη ζημιά, που είχε προκληθεί πριν από χρόνια στο δάσος από μια απροσεξία. Η φωτιά είχε ξεκινήσει από ένα σημείο δίπλα στην περιφερειακή οδό και έφτασε ως την περιοχή δυτικά του Πανοράματος.

Επειδή πρόκειται για τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην πόλη, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία, καλά θα είναι όλοι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και όχι μόνο να προσέχουν, αποφεύγοντας να πετούν αποτσίγαρα από τα αυτοκίνητα και να ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, αλλά και να συμπαραταχθούν στην εκστρατεία καθαρισμού με τον Δήμο και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης. Καλά θα ήταν για τον σκοπό αυτό να δραστηριοποιηθούν και εθελοντικές οργανώσεις μαζί με όλους τους Δήμους και κοινωνικούς φορείς.

Πάντως την πρώτη μέρα του καθαρισμού κάτι έγινε.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, η πρώτη φάση καθαρισμού τμήματος του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος του Δασαρχείου.

Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή τεσσάρων ειδικών οχημάτων του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης Πρασίνου καθώς και με τη συμμετοχή εργαζομένων της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, στο χώρο περιμετρικά του Ζωολογικού Κήπου, όπου καθαρίστηκε ο δρόμος και η επιφάνεια από τα άγρια χόρτα, έως τα όρια του Θεάτρου Δάσους.

Η εξόρμηση θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, στις προαναφερόμενες τοποθεσίες, καθώς και στην περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Ας σπεύσουμε να συνδράμουμε για το καλό της πόλης και της υγείας όλων μας.