Ικανοποιητική κίνηση παρατηρείται στην πλαζ Αρετσούς, όπου εδώ και τρεις μέρες λειτουργεί η 33η Ανθοκομική Έκθεση, που θα είναι ανοιχτή έως και τις 30 Μαΐου.

Συμμετέχουν αρκετές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι λόγω πανδημίας υπήρξαν και αρκετοί υποψήφιοι εκθέτες, που δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν.

Ωστόσο στην έκθεση υπάρχει μεγάλη ποικιλία από φυτά και λουλούδια, ενώ επίσης συμμετέχουν επιχειρήσεις με κεραμικά, είδη δώρων κ.λ.π
Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συμμετοχή του “Υγεία Shop” με είδη υγείας και ευεξίας, που παρέχει και πληροφορίες για θέματα φροντίδας του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ διαθέτει και πλούσιο ιατρικό εξοπλισμό. Το “Υγεία Shop”  δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Καλαμαριά και διατηρεί κατάστημα στην οδό Πασαλίδη.

Ο υπεύθυνος του “Υγεία Shop” Πάνος Καρδαράς δήλωσε ότι η Ανθοκομική Έκθεση αποτελεί πλέον θεσμό στην Καλαμαριά και θα πρέπει όλοι μας να την ενισχύσουμε.

“Πέραν της σημασίας, που έχουν για τον άνθρωπο τα είδη του “Yγεία Shop” και οι πληροφορίες, που δίνουμε, εμείς θέλαμε να συμμετάσχουμε στην Έκθεση για να την στηρίξουμε, όπως θα πρέπει να κάνουν και άλλες επιχειρήσεις τόσο από την Καλαμαριά, όσο και ευρύτερα από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης”, πρόσθεσε ο κ. Καρδαράς, που είχε  σύντομη συνομιλία με τον Δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης με τον υπεύθυνο του “Υγεία Shop” Πάνο Καρδαρά στο σταντ της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Η Έκθεση άνοιξε μετά από αίτημα, που κατέθεσε ο Δήμος Καλαμαριάς στην επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, παίρνοντας την έγκριση μόλις λίγες μέρες πριν το άνοιγμά της.

Ο Δήμος Καλαμαριάς είναι ο δεύτερος Δήμος στη χώρα που κατάφερε να διοργανώσει Ανθοκομική έκθεση λόγω των συνθηκών της πανδημίας, μετά την Κηφισιά στην Αθήνα

Η πανδημία δυστυχώς έκλεισε τις πύλες της Ανθοκομικής για ένα χρόνο, όμως ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και  η Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς (ΔΕΤΕΚ) ήταν αποφασισμένοι να αλλάξουν το σκηνικό.

Γιάννης Δαρδαμανέλης: Μήνυμα αισιοδοξίας 

«Πιστεύω ότι η ανθοκομική είναι μία έκθεση, που πραγματικά ο κόσμος την έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Βιώσαμε όλοι έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Τα χρώματα και τα αρώματα που αναδεικνύονται από τα λουλούδια θα δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας στη  ζωή μας και  σίγουρα  θα τονώσουν και τους επαγγελματίες, τους οποίους οφείλουμε να στηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid,  δημιουργώντας μία είσοδο και μία έξοδο, για την κυκλοφορία των επισκεπτών, φορώντας μάσκες και έχοντας διαθέσιμα αντισηπτικά παντού, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία, να κάνουν την βόλτα τους ανάμεσα στα λουλούδια και να προμηθευτούν ότι χρειάζονται ώστε να φτιάξουν όμορφα τα μπαλκόνια τους και να υποδεχτούν με άλλη διάθεση το καλοκαίρι.