Ένας εξαιρετικός γιατρός και αγαπητός άνθρωπος, που αποτελούσε επί πολλά χρόνια εμβληματική μορφή της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του, στους φίλους, στον ιατρικό κόσμο και ευρύτερα στην κοινωνία της πόλης.

Ο χειρουργός Άρης Μπουσουλέγκας, διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, αφού άφησε σπουδαίες παρακαταθήκες για το έργο του στο χώρο της υγείας, αλλά και για το ήθος του.

Την είδηση της απώλειάς του γνωστοποίησε με δήλωσή του ο Νίκος Κριθαρίδης, γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Α΄ Θεσσαλονίκης. Θλίψη επικρατεί και στον ιατρικό κόσμο διότι “έφυγε” από τη ζωή ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα.

Ο Άρης (Αριστείδης) Μπουσουλέγκας είχε διατελέσει προϊστάμενος της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας,διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής-Χειρουργικής Μαστού του Θεαγενείου Νοσοκομείου, ενώ ήταν και διδάκτωρ Ιατρικής, επίκουρος καθηγητής χειρουργικής στο ΑΠΘ.

Είχε, μάλιστα, διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΕΣΥ και μέλος της συγκλήτου του ΑΠΘ.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κριθαρίδη:

«Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πληροφορήθηκα ότι ο Άρις Μπουσουλέγκας δεν είναι πια κοντά μας. Η είδηση της απώλειας ενός τόσο δυνατού ανθρώπου με συγκλόνισε. Η Θεσσαλονίκη είναι από εχθές φτωχότερη. Η Δημόσια Υγεία είναι από εχθές φτωχότερη.

Η Ψυχική Υγεία στη Θεσσαλονίκη έχασε τον θεμελιωτή και στυλοβάτη της. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έχασαν το διακεκριμένο στέλεχος που υπηρέτησε με συνέπεια Ιδέες, Αρχές και Αξίες.

Ο Άρις Μπουσουλέγκας υπήρξε διακεκριμένος επιστήμονας και Ηγέτης -Οραματιστής. Πάντοτε ακέραιος και ανιδιοτελής. Δωρικός και απόλυτος στην υπεράσπιση των ιδεών του. Ακλόνητος στις Αρχές του και συνεπής στο λόγο του. Αφιέρωσε τη ζωή του στην ιατρική επιστήμη, την Δημόσια Υγεία και την προσφορά στον συνάνθρωπο.