Μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί από το πρωϊ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  για τον 14ο διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται με την συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από δεκάδες χώρες.

 

Η κινητοποίηση άρχισε από τα ξημερώματα  με τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά, τόσο για τη διεξαγωγή της βασικής διαδρομής, που έχει αφετηρία την Παλαιά Πέλλα και τερματισμό τον Λευκό Πύργο, όσο και τις διαδρομές Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, των 10 χλμ. 5 χλμ και 1000 μέτρων για μαθητές, που πλαισιώνουν τη διοργάνωση.

Πάνω από 20.000 δρομείς στη Θεσσαλονίκη

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές , πάνω από 20.000 δρομείς, από πέντε ηπείρους και 51 χώρες, συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, προερχόμενοι ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Ζιμπάμπουε, η Κινεζική Ταϊπέι, οι Μπαχάμες και το Ουζμπεκιστάν. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών που στηρίζουν τις αγωνιστικές διαδρομές, ο οποίος έφτασε φέτος τα 1.700 άτομα.

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον μαραθωνοδρόμο, Στέλιο Κυριακίδη (πρώτος Μαραθωνοδρόμος το 1946 στη Βοστώνη), διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη λόγω της διεξαγωγής του 14ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου “ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων. Ο αγώνας δρόμου ξεκίνησε από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 10 χλμ. Παράλληλα, εκκίνηση γίνεται και από το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης με κατάληξη  στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 5 χλμ. Επίσης εκκίνηση από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατάληξη στον Λευκό Πύργο καθώς και του δρόμου 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων, ο οποίος πραγματοποιείται στη Λεωφόρο Νίκης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ