Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για την 88η ΔΕΘ δίνει ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ μέσα από ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media της πρεσβείας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

«Πριν από 20 χρόνια έγινα πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα και θέλω να γιορτάσω αυτή την επέτειο μαζί σας στην 88η ΔΕΘ με τη Γερμανία ως τιμώμενη χώρα. Θα ιδωθούμε στις 9 Σεπτεμβρίου στην κεντρική σκηνή της έκθεσης. Τα λέμε στη Θεσσαλονίκη» λέει ο Ότο Ρεχάγκελ, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία της εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

Η Γερμανία θα είναι η Τιμώμενη Χώρα της 88ης ΔΕΘ (7-15/9/2024) και οι προετοιμασίες για την οργάνωση της συμμετοχής της και τη δημιουργία του περιπτέρου της εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Τιμώμενη Χώρα θα παρουσιαστεί σε όλο της το φάσμα υπό το brand «made in Germany» σε 6.000 τ.μ., στο σύνολο δηλαδή του περιπτέρου 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Καινοτομίες και τεχνολογίες -για παράδειγμα από τα πεδία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την κινητικότητα ή την ψηφιοποίηση- θα παίξουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τις θεματικές της εκπαίδευσης, της έρευνας, της διατροφής και του πολιτισμού στο πλαίσιο της γερμανικής παρουσίας.

Παράλληλα, ένα ευρύ πρόγραμμα με θεματικές ημέρες, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, networking events και εταιρικές παρουσιάσεις, όπως επίσης και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στην πόλη θα ολοκληρώσουν τη συμμετοχή της Γερμανίας ως Τιμώμενης Χώρας στην 88η ΔΕΘ.