Σε πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2.00 μ.μ. προχώρησαν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και οι υπηρεσίες του οργανισμού.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ σε ανακοίνωσή του, ο οργανισμός κινεί άμεσα τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Διευκρινίζει μάλιστα ότι οι υπηρεσίες του του οργανισμού ετοιμάζουν δρομολόγια ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας «και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ οφείλει να διαθέσει το προσωπικό», υπογραμμίζει.

Σημειώνεται ωστόσο οτι δεν θα λειτουργήσει προσωπικό ασφαλείας.

Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ επέλεξε για ακόμα μία φορά την τακτική του αιφνιδιασμού, προκηρύσσοντας χωρίς την οποιαδήποτε προειδοποίηση τη νέα στάση εργασίας.

Από την πλευρά του το συνδικάτο καταγγέλλει εμπαιγμό και κοροϊδία για μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Παράλληλα, όπως ανέφερε o πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν χθες χωρίς το επίδομα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ. «Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», κατέληξε ο πρόεδρος.